1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Ereğli Belediyesi Organik Ürünlerden Salça Üretiyor
Ereğli Belediyesi Organik Ürünlerden Salça Üretiyor

Ereğli Belediyesi Organik Ürünlerden Salça Üretiyor

Ereğli Belediyesi üretken belediyecilik anlayışı çerçevesinde Adabağ’da başlattığı proje ile organik tarım konusunda iddiasını ortaya koyuyor.

A+A-

Başlatılan Organik Tarım Projesi kapsamında ev tipi domates ve biber salçası üretiliyor ayrıca domates ve biberlerin kurutmalıkları da yapılıyor. Organik tarım projesiyle atıl alanları verimli topraklara dönüştüren Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu her aşamasında büyük bir emek olan salçalarla hemşerilerinin organik ürünlere erişimini kolaylaştırıyor.

“HEMŞERİLERİMİZ SAĞLIKLI VE DOĞAL ÜRÜNLER TÜKETSİN İSTİYORUZ”

Verimli toprakları ve çalışkan insanlarıyla farklı bir sosyal yaşantıya sahip olan Ereğli’nin yerli üretimde örnek ve öncü bir ilçe olması adına tarımsal projelere büyük önem veren Başkan Oprukçu, Adabağ’da oluşturduğu tarım alanında hasadını gerçekleştirdiği sebzelerden organik salça üretimi yapıyor. Mutfaklarda organik gıdalara yer verenlerin vazgeçilmezi olan ev yapımı salçaların yanında kurutma işlemleri de devam ediyor. Organik tarıma verdiği önemi her fırsatta belirten Başkan Oprukçu: “İlçemizde tarımın daha fazla gelişmesi, organik üretimin desteklenmesi ve gelişmesi amacıyla hayata geçirerek farkındalık oluşturduğumuz Organik Tarım Projemizi hızla ilerletiyoruz. Salça ve kurutma yaparak sadece yaz aylarında değil yılın her ayında hemşerilerimiz daha fazla sağlıklı ve doğal ürünler tüketsin istiyoruz. Organik ürünlerimizin hemşerilerimizin sofralarında yer almasının yanında organik ürünlerden yaptığımız salçalarımız ve kurutmalıklarımız da bu noktada ilgi görüyor. Gerek Ereğli’mizde yaşayan hemşerilerimizin gerekse memleketinden uzak olan hemşerilerimizin organik ürünlere ulaşmasını sağlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Hatta birçok bölgenin geçiş noktası olan Ereğli’mize yolu düşen tüm vatandaşların da organik ürünlerimize gösterdikleri ilgi bizleri ayrıca mutlu ediyor. Ayrıca Belediyemizin Aş Evi’nde bu ürünlerden yemek yaparak ihtiyaç sahibi hemşerilerimizin de organik ürünlerle yapılan yemekleri tüketmelerini sağlıyoruz. Bundan önce olduğu gibi Ereğli’mizin her anlamda gelişimine katkı sunacak projelerimize ve hizmetlerimize devam edeceğiz” İfadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.