1. HABERLER

  2. BELEDİYE

  3. EREĞLİ BELEDİYESİ STRATEJİK PLANI’NI BELİRLEDİ
EREĞLİ BELEDİYESİ STRATEJİK PLANI’NI BELİRLEDİ

EREĞLİ BELEDİYESİ STRATEJİK PLANI’NI BELİRLEDİ

Ereğli Belediyesi beş yıllık stratejik planını belirledi

A+A-

Stratejik Planı’nın kabul edildiği toplantıda konuşan Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, tarımsal sanayisini kurmuş, istihdam imkanını maksimum ölçüde sağlayan, işsizlik problemini ortadan kaldırabilecek bir stratejik plan hazırladıklarını ifade ederken Ereğli’nin vilayet olmasını arzuladığını bir kez daha belirtti

“TARIMSAL SANAYİSİNİ KURMUŞ, İSTİHDAMI SAĞLAYAN BİR EREĞLİ ARZULUYORUZ”

Ereğli Belediyesi Stratejik Planı eylül ayı meclisinin ikinci birleşiminde kabul edildi. Ereğli’nin 5 yıllık stratejik planının kabul edildiği toplantıda konuşan Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, hazırladıkları stratejik planın Ereğli’nin gelecek beş yılı için arzuladıklarının bir tercümesi olduğunu aktarırken Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, tarımsal destekli İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, tıbbi ve aromatik bitkilerle ilgili hem üretim hem de sınai tesisleri anlamında önemli mesafeler alacaklarını düşündüğünü ifade etti.

eregli-bld-002.jpg

“VİLAYET EREĞLİ İÇİN GEREKİRSE…”

Ereğli’nin vilayet olması arzusunu toplantıda yaptığı konuşmada bir kez daha dile getiren Başkan Oprukçu, “Ereğli sanayileşmiş ama vilayet olmayı çok önemsiyoruz, sözümüzün arkasındayız, ha Ereğli’yi vilayet yapıyoruz senin Belediye Başkanlığını bırakman gerek derlerse hemen istifa dilekçemi yazmaya hazırım. Bunu açık seçik ve samimi söylüyorum. Ereğli’nin geleceği için Ereğli'nin vilayet olması lazım Ereğlililerin geleceği için Ereğlilin vilayet olması lazım, bu su götürmez bir gerçek” dedi.

eregli-belediyesi-meclis-toplantisi.jpg

“MECLİSİN ÜSTÜNDE BİR SİYASET ANLAYIŞIYLA VARILACAK BİR YER YOK”

Esnafın kaldırım işgalinin farkında olduklarını, hukuki ve ahlaki zeminde esnafların, vatandaşın hakkına tecavüz etmemelerini sabırla beklediklerini ifade eden Başkan Oprukçu, encümenin yaptığını bozan meclis, ya da meclisin yaptığını bozan encümen, ya da Ereğli belediye meclisinin üstünde kendisine Ereğli de güç vehmeden siyasilerle ve siyaset anlayışıyla Ereğli için varılacak hiçbir yer olmadığına dikkat çekti.

“OLUMLU ÖRNEKLERİ ÇOĞALTMALIYIZ”

İstanbul, Adana gibi Büyükşehir Belediyelerinde işçi çıkışlarının yaşandığı, olumsuz tabloların oluştuğunu hatırlatan Başkan Oprukçu, “Göreve geldiğim günden bu yana bir Allahın kulunun ekmeğiyle oynamadım. Benim işe aldığım, kadro verdiğim, orda burada aşure dağıtan kardeşlerimin de ekmeğine dokunmadım, dokunmayacağım. Olumlu örnekleri çoğaltalım istiyorum” dedi.

thumbnail_26.09.2019-eregli-belediyesi-stratejik-plani’ni-belirledi-4.jpg

HAKK’A VE HALKA TESLİMİM”

Başkan Oprukçu sözlerini “Kinim yok, düne dair kavgam yok, yarını inşa etmeye kararlıyım. Siyaseten de ekstra beklediğim bir şey yok ha herkes rahat olsun. Yarına dair kişisel hesapları olan arkadaşlarımız varsa, mutlaka vardır hiç tereddütsüz rahat bir şekilde yapsınlar hesaplarını, ben mi? Ben Hakka ve halka teslim olmuş vaziyette ömrümün sonuna kadar yürüyeceğim” diyerek noktalandırdı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.