1. HABERLER

  2. BELEDİYE

  3. EREĞLİ BELEDİYESİ’NDEN KADINLARA GİRİŞİMCİLİK ÇALIŞTAYI
EREĞLİ BELEDİYESİ’NDEN KADINLARA GİRİŞİMCİLİK ÇALIŞTAYI

EREĞLİ BELEDİYESİ’NDEN KADINLARA GİRİŞİMCİLİK ÇALIŞTAYI

Ereğli Belediyesi tarafından Türkiye - Avrupa Birliği Şehir Eşleştirme Hibe Programı Gençler için daha fazla istihdam projesi kapsamında “Kadınların girişimcilik hakkındaki fikirleri, koşullar ve olası engeller” konulu çalıştay gerçekleştirildi.

A+A-

ÜRETİME KATKIDA KADINLARIN ÖNEMİNİN BİLİNCİNDEYİZ

Ereğli Belediyesi tarafından Türkiye - Avrupa Birliği Şehir Eşleştirme Hibe Programı Gençler için daha fazla istihdam projesi kapsamında “Kadınların girişimcilik hakkındaki fikirleri, koşullar ve olası engeller” konulu çalıştay gerçekleştirildi. Çalıştay hakkında değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu: “Üretim, önemsenmesi gereken ve gelişmişlik anlamında önemli adım olan bir zorunluluktur. Üretimin olmadığı yerde gelişmişlikten söz etmek kendimizi kandırmaktan öteye gitmez. Bu bilinçle üretimi artırmak ve eğitimle bunu desteklemek için projeler üretiyoruz. Belediye olarak kendimizi bu işin merkezinde görerek özellikle kadın girişimcilerimize eğitim vermeye özen gösteriyoruz. Çünkü üretime katkıda kadınların öneminin bilicindeyiz. Bu doğrultuda da çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu çalıştayın gerçekleşmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

27.09.2019-eregli-belediyesi’nden-kadinlara-girisimcilik-calistayi-2.jpg

HUZURUN İNŞASININ YAPI TAŞI İSTİHDAM

            İstihdamın önemine vurgu yapan Başkan Oprukçu: “Bizim en büyük gayemiz huzur şehri Ereğli’yi inşa etmektir. Huzurun inşasının yapı taşı da istihdamı artırmaktır. Bu noktada çalışmalar yapmalı, şehrimizin en önemli sorunlarından olan işsizliğin el birliği ile üstesinden gelmeye gayret göstermeliyiz. Üretim artar, yeni işletmeler, yeni tesisler kurulursa bu sorunun ortadan kalkacağına inanıyorum. Bu doğrultuda önemli adımlar atıyoruz, Akhüyük’ü canlandırmaya başladık, termal turizm ve termal seracılığı gerçekleştireceğiz Allah’ın izniyle ayrıca Gıda İhtisas Organize Sanayi için de somut adımlar atacak bu hizmetlerimizle istihdamın artmasına ciddi katkılar sunucağız” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.