1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. EREĞLİ ÇİFTÇİSİNE MODERN SULAMA EĞİTİMİ VERİLECEK
EREĞLİ ÇİFTÇİSİNE MODERN SULAMA EĞİTİMİ VERİLECEK

EREĞLİ ÇİFTÇİSİNE MODERN SULAMA EĞİTİMİ VERİLECEK

Proje ortaklığını Doğa Koruma Merkezi Vakfı (DKM) ve Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün üstlendiği "Sürdürülebilir Tarım ve Ekosistemler İçin Su Yönetimi: Daha Fazla Bilmek, Daha Az Tüketmek" projesi 1 yıl süre ile Ereğli'de hayata geçirilecek.

A+A-

1 Kasım 2019-1 Kasım 2020 tarihleri arasında gerçekleşecek olan projeden İvriz Sulama Birliği üyeleri yararlanacak.

Yeni Dünya Fonu ile Coca-Cola Vakfı tarafından finanse edilen proje, iklim değişikliğine uyum sürecinde tarımda su kullanımının daha verimli hale getirilmesi ve iyi uygulamaların yaygınlaştırılmasını hedefliyor. Projenin özel hedefleri ise şu şekilde:

-Basit ama etkili yenilikçi yaklaşımları tarımsal su kullanımına entegre ederek su kullanım verimliliğini artırmak,

-İvriz Sulama Birliği sorumluluk alanında sulama miktarını ve zamanlamasını düzenlemek için bir sulama programı geliştirmek,

-Çiftçilerin iklim değişikliği ve verimli sulama yöntemleri konusundaki bilgilerini artırmak,

-Proje sonuçlarının bölgede yaygınlaşmasını sağlamak.

500 ÇİFTÇİYE EĞİTİM VERİLECEK

Proje kapsamında İvriz Sulama Birliğine kayıtlı 1800 çiftçiden yaklaşık 500 tanesine eğitim verileceği ve bu çiftçilerden halihazırda vahşi sulama yapan 10'u ile pilot proje uygulaması yapılacağı, çiftçilere sulama ekipmanları (borular, fıskiyeler, tansiyometreler vb) verileceği ve tasarruflu sulama uygulamalarının uzmanlar tarafından inceleneceği ve Tarım Çalıştayı düzenleneceği kaydedildi.

ETYEMEZ, "DAHA FAZLA BİLMEK, DAHA AZ TÜKETMEK"

Proje hakkında görüştüğümüz AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Projenin Ereğli'de uygulanmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, "Bu proje Sağ ve Sol Sahil Sulama Birliklerinin kapalı sulama sistemine geçmesindeki önemli bir adımı oluşturuyor. Çiftçilerimizi gelecekte kullanacağımız tarımsal sulamaya bu sistemle hazırlayacağız. Projenin Ereğli'ye kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi ve sürdürülebilir tarım ve ekosistemler için su yönetiminin amacının 'daha fazla bilmek, daha az tüketmek' olduğunu söyledi.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.