1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. EREĞLİ ÇINARINI SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI
EREĞLİ ÇINARINI SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI

EREĞLİ ÇINARINI SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI

Ereğli’de ülkücü camianın sembolü olan pehlivan Seyyar Aksoylu son yolculuğuna uğurlandı.

A+A-

Konya’nın Ereğli ilçesinin sevilen ailelerinden Aksoylu ailesinin büyüğü ve Ülkücü camianın büyük değeri, Seyyar Aksoylu (96) yaşında hayatını kaybetti.

Aslen, Konya’nın Karapınar İlçesi Akören Mahallesi doğumlu olan, Ereğli’nin ilk milli güreşçisi ve Ereğli Sümerbank fabrikasından emekli Seyyar Aksoylu amcamız vefat etti. Ereğli’de, vatan ve bayrak sevgisine büyük değer veren, Milliyetçi kişiliğiyle bildiğimiz, dik duruşu ve dürüstlüğü ile tanınan Aksoylu, bu kişiliğinden yaşamı boyunca asla taviz vermedi.

Ereğli’mizin önemli şahsiyetlerinden Aksoylunun ölüm haberi Ereğli’de ve sevenleri arasında derin bir üzüntüye neden oldu.

Seyyar Aksoylu Cenazesi Ereğli’de öğle namazına müteakip, Ulu camiin de kılınan cenaze namazının ardından Ebuderdede mezarlığında okunan dualarla sevenlerinin gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Bizlerde Seyyar Aksoylu amcamıza, Allah’tan rahmet diler. Aksoylu ailesine, çocukları Berat, Dülger, Ayşe, Durmuş ve Erbil Aksoyluya, Damadı Vedat Gömleksiz ve Gelini olan, Ereğli Belediyesi Personeli Ayşe Aksoyluya ve sevenlerine Metro Tv ve Yeni Ereğli Gazetesi olarak başsağlığı ve sabır dileriz.

2-500.jpg-114.jpg

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.