1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. EREĞLİ DE KADINLAR GÜNÜ KUTLANDI
EREĞLİ DE KADINLAR GÜNÜ KUTLANDI

EREĞLİ DE KADINLAR GÜNÜ KUTLANDI

Ereğli de Atatürk Anıt Alanında düzenlenen programda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlandı. Programa Türk Kadınlar Birliği Üyeleri, CHP Kadın kolları Başkanı İsminaz Aldemir ve çok sayıda kadın katıldı.

A+A-

Ereğli de 8 Mart Dünya kadınlar günü kutlandı.

 Ereğli de Atatürk Anıt Alanında düzenlenen programda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlandı.  Programa Türk Kadınlar Birliği Üyeleri, CHP Kadın kolları Başkanı İsminaz Aldemir ve çok sayıda kadın katıldı.

Program Saygı Duruşu akabinde istiklal Marşının okunması ile başladı. Daha sonra Anıta sunulan çelenk ‘in ardından konuşmacı Hülya Ünal şunları ifade etti.

“Türk Kadını tarihimizin en eski dönemlerinden içinde bulunduğumuz çağa kadar toplumsal hayatımızın her alanın odağında yer almış her dönem ihtiyaç hissettiğimiz feragat ve fedakârlıkların en yücesini yapmıştır. Birleşmiş Milletler örgütü, kadınlar da ayrımcılığı, istismarı fark etmiş ve kadın problemlerine dikkat çekmek için 8 Mart 1975’te Dünya Kadınlar günü kadın problemlerine yönelik bir gün olarak ayrılmıştır. Yurdumuzda 8 Mart günü kadınlarımızın liderliğinde kadınlara yönelik çalışmalarla değerlendirilir. Türk Erkeği Atatürk’ün izinde kadına gerekli değeri ve önemi vererek onun haklarını korumada yanında yer almıştır. Kadınlarımızda birer yurttaş olarak anayasal haklarından faydalanabilmesi için gereken yasal düzenlemeler yapılmıştır. Kadınlar çevremizde açan en hoş çiçeklerdir. Her başarılı erkeğin yanı başında bir kadın vardır. Kadın ve Erkeğin eşit haklara sahip olacağı bir dünya dileğimizle Dünya Kadınlar Günümüzü yürekten kutluyoruz ve Sözlerime Ulu Önder Atatürk’ün bir sözü ile sözlerime son vermek istiyorum.

Ey Kahraman Türk Kadını sen yerde sürünmeye değil omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın” diyerek sözlerine son verdi.

Daha sonra program toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.