1. HABERLER

  2. Ereğli de Mısır Hasat Sezonu

Ereğli de Mısır Hasat Sezonu

Ereğli’de Bereketli Tarım sahibi Adalet Bulut yaptığı açıklamasında Mısır üretimindeki başarısını,Bulgurluk Mahallsinde Mısır hasat sahasında...

A+A-

Ereğli’de Bereketli Tarım sahibi Adalet Bulut yaptığı açıklamasında Mısır üretimindeki başarısını,Bulgurluk Mahallsinde Mısır hasat sahasında yaptığı açıklamasında basın ile paylaştı.

3 yıldır bayiliğini yaptığımız özel bir firmanın amerikadan getirttiği özel yapım bir mibzer ile taban gübrelemesi uygulamadan tamamen değişikformülasyonlu Amerikan patantli sıvı gübre ile mısır ekimini gerçekleştirdik.

Tohum yatağına uygulanan bu sistem tohumun daha hızlı ve sağlıklı çimlendiğini firma bölge müdürü Zir.Müh.Ali KINALI ile sürekli kontrol ederek tespit ettik.Özellikle toprak PH ının yüksek olduğu bölgemizde klasik taban gübrelerinin toprakta çözünmesi ve bitkiye yarayışlı duruma gelmeleri zaman almaktadır.Amerikada yıllardır uygulan bu sistemin bölgemizdeki tanıtımını yapmaktan mutluyuz.2015 yılında 3 mibzer ile 3000 dekar ekim yapmayı planlıyoruz dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.