1. HABERLER

  2. Ereğli İşkur’dan İşbaşı Eğitim Sertifikası

Ereğli İşkur’dan İşbaşı Eğitim Sertifikası

Çalışma ve İş Kurumu Ereğli Hizmet Merkezi Müdürlüğü ve Zorlu İnşaat ve Hazır Beton firması işbirliği ile düzenlenen işbaşı eğitim programı...

A+A-

Çalışma ve İş Kurumu Ereğli Hizmet Merkezi Müdürlüğü ve Zorlu İnşaat ve Hazır Beton firması işbirliği ile düzenlenen işbaşı eğitim programı tamamlanarak işbaşında mesleğini öğrenen kursiyerlere sertifikaları, Ereğli Kaymakamı Şakir ERDEN ve Ereğli Hizmet Merkezi Müdürü Sait EKER tarafından verildi.

Yapılan sertifika programında işletme sahibi Sinan ZORLU; Ereğli İşkur İşbirliği ile işletmemizde düzenlenen işbaşı eğitim programını başarı ile sonuçlandık. Bu programda çeşitli meslek alanlarında ihtiyacımız olan işgücünü yetiştirerek işletmemiz bünyesinde % 100 e yakın kısmını istihdam ettik. İşveren olarak kalifiye eleman ihtiyacımızı karşılarken iş arayan ve mesleği olmayan kişilerinde bir meslek sahibi olmasına katkıda bulunduk. Bundan sonrada işbirliği kapsamında çalışmalarımıza devam edeceğiz dedi.

Ereğli İşkur Hizmet Merkezi Müdürü Sait EKER; Kurumumuz Aktif İşgücü Hizmetleri Programı kapsamında firmalarla işbirliği yaparak, ihtiyaç duydukları meslek alanında kendi elemanlarını işbaşında yetiştirerek istihdam edilmesini sağladıklarını belirtti. Bu kapsamda İnşaat ve Hazır Beton Şirketinin yaklaşık 12 kursiyeri, muhasebe, aşçılık, mobilya montaj elemanı, satış temsilcisi, sekreterlik ve bahçıvanlık mesleklerinde işbaşı eğitimi ile yetiştirerek hepsinin de istihdamını sağladık. Bu kapsamda bizimle işbirliği yaparak istihdama katkı sağlayan Sinan Zorlu Bey’e teşekkür ediyorum dedi. İşkur olarak Ereğli deki tüm özel sektör firmaları ile aynı çalışmaları yaygınlaştırarak gerekli istihdamı sağlamak ve ihtiyaç duyulan kalifiye elemanı temin etmek istiyoruz dedi.

Ereğli Kaymakamı Şakir ERDEN ise Özel sektör işletmelerinin kurumsallaşması kaliteyi artırdığı gibi işletmelerin daha üst düzeyde hizmet vermesini sağlayacaktır . Ereğli de işsizliğin çözümü özel sektörde işletmelerin ve istihdamın artmasına bağlıdır. İşbaşı eğitim programı ile kalifiye elemanını özel sektör işverenlerinin kendilerinin yetiştirmesi nitelikli eleman sorununu çözecektir dedi.

Sanayileşme ve özellikle Ereğli de sektörelbazda gelişme işsizliği önlendiği gibi gelişmeyi de beraberinde getirecektir dedi.

Sertifika almayı hak eden kursiyerlerin sertifikaları verilerek program sona erdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.