1. HABERLER

  2. BELEDİYE

  3. EREĞLİ 'MİLLİ BİRLİK VE DEMOKRASİ' DEDİ
EREĞLİ 'MİLLİ BİRLİK VE DEMOKRASİ' DEDİ

EREĞLİ 'MİLLİ BİRLİK VE DEMOKRASİ' DEDİ

BAŞKAN OPRUKÇU: "40 YILDIR MÜCADELE ETTİĞİMİZ TERÖR ÖRGÜTLERİNİN EN SİNSİSİ FETÖ'DÜR"

A+A-

15 Temmuz hain darbe kalkışmasının 3. yılında Ereğli, "Milli Birlik ve Demokrasi" dedi.

Hain darbe girişiminin üçüncü yılında Ereğli'de düzenlenen anma programlarına ve etkinliklere katılan Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, yaptığı konuşmalarda demokrasi vurgusu yaparken geçmiş kırk yılda Türkiye'nin birçok terör örgütüyle mücadele ettiğini ancak FETÖ'nün bunun en sinsisi olduğunu belirtti.

“EREĞLİ'DE MİLLİ ŞUUR AYAKTAYDI”

15 Temmuz hain darbe kalkışmasının üçüncü yılında Ereğli'de düzenlenen programlar, vatandaşların protokolle gönül gönüle milli birlik ve demokrasiden yana tavır koymasının nişanesi olarak hafızalara kazındı. İlçe genelinde düzenlenen etkinlik ve programlarda Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu her daim olduğu gibi hemşehrilerinin arasında yerini aldı. Meydanbaşı Mezarlığı’ndaki anma programı ile başlayan gün,  öğle namazına müteakip Ulu Caminde okunan Mevlid-i Şerif ile devam ederken Ereğli Belediyesi tarafından Ereğli Şehit Aileleri Derneği’nde düzenlenen yemekte Şehit yakınlarının ağırlanması ile devam etti. Günün son programı ise belediye önünden başlayan Demokrasi Yürüyüşü oldu ve yürüyüş Yunus Emre Meydanı'nda noktalandırıldı.

"BİZE DİZ ÇÖKTÜRMEYE ÇALIŞANLAR HALKIN İRADESİ KARŞISINDA MAĞLUP OLDULAR"

Yunus Emre Meydanı'ndaki programda konuşan Başkan Oprukçu, aziz milletimizin şerefli mensuplarını katleden hain girişimi kınayarak başladığı sözlerini "Türkiye, geçmiş 40 yıllık süreçte çok terör örgütüyle mücadele etti ancak FETÖ bunların en sinsisi. Öyle ki 2010 referandumundan sonra Belediye Başkanlığı sürecimizde operasyonlarla bizlere de diz çöktürerek itibarsızlaşmaya çalıştılar ancak güçleri halkın iradesinin karşısında yetersiz kaldı" dedi.

"MİLLİ BİRLİK VE BERABERLİĞİ MUHAFAZA EDECEĞİZ"

Türk Milleti'nin demokrasinin ve hukukun üstünlüğü söz konusu olduğunda tanklarla, toplarla mücadele etme yürekliliğini her daim göstermeye hazır olduğunu aktaran Başkan Oprukçu,"Terörle mücadelenin tek yolu milli birlik ve beraberliği muhafaza etmektir. İşte büyük Türk Milleti o gece bir ölüp bin dirilerek birlik ve beraberliğini muhafaza ettiğini açıkça, yüreklice göstermiştir" diyerek sözlerini noktalandırdı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.