1. HABERLER

  2. EREĞLİ, ÖZGÜVEN DEDİ

EREĞLİ, ÖZGÜVEN DEDİ

30 Mart Mahalli İdareler Seçiminin tamamlanmasının ardından açılan sandıklarda Özkan Özgüven ismi yankılandı. Ereğlililer AK Parti’nin Adayı Özkan...

A+A-

30 Mart Mahalli İdareler Seçiminin tamamlanmasının ardından açılan sandıklarda Özkan Özgüven ismi yankılandı. Ereğlililer AK Parti’nin Adayı Özkan Özgüven’i Ereğli’nin Şehri Emini sıfatına layık gördü.

Yaklaşık 2,5 aylık seçim çalışması sürecinde Ereğli’nin tüm kesimleri tarafından büyük bir teveccüh gören AK Parti Ereğli Belediye Başkan Adayı Özkan Özgüven 30 Mart Mahalli İdareler Seçimleri ile birlikte Ereğli’nin yeni başkanı seçilerek, kendisine 5 yıllık hizmet görevi tevdi edildi. Dün sabah saatlerinde başlayan oy kullanma işlemleri 17.00’de son bulurken, yapılan sandık sayımlarında Başkan Adayı Özkan Özgüven rakiplerini geride bırakarak Ereğli’nin yeni Belediye Başkanı olmayı hak etti.

Yapılan sandık sayımlarında AK Partili Özkan Özgüven 34 bin 789 MHP’li Hüseyin Oprukçu32 bin 343,  CHP’li Köksal Filorinalı 12 bin 590, SP’li Kazım Akyurt 713, BBP’li Aydın Demirtaş 308 Oy aldı. Geçersiz oy sayısı ise 4 bin 537

Özgüven: Kazanan Ereğli Oldu

Seçim sonuçlarının ardından gazetemize özel açıklamalarda bulunan Özgüven, kazananın Özkan Özgüven ve AK Parti olmadığını ifade ederek asıl kazananın Ereğli olduğunu söyledi. Belediyecilik anlayışından gelen bir parti olduklarını dile getiren Özgüven, Büyükşehir Yasasının getirdiği ayrıcalıklarla Konya Büyükşehir Belediyesinin de desteğini alarak Ereğli’yi Konya’nın parlayan yıldızı haline getireceklerini kaydetti.

Ereğli’nin tarihinde görmediği hizmetleri bu beş yıllık süreçte göreceğini anımsatan Özgüven, Ereğli’nin eğitimi, ulaşımı, ekonomisi, tarımı, hayvancılığı ve katma değer sağlayan bir çok unsuru ile bir başka Ereğli olacağının altını çizerek, Ereğli’nin geldiği bu noktada hizmet anlamında tarihi bir gün yaşadığını belirtti.

Özkan Özgüven kendisini destekleyen desteklemeyen tüm Ereğlililere teşekkür ederek, “ Ereğli aydınlık geleceği açısından doğru bir seçim yaptı. Tüm hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar, Varolsunlar” diye kaydetti.

Ereğli İlçe teşkilatı önünde yoğun kalabalık kazanma sevincini havai fişek ve coşku ile kutlarken, partililer adeta sevinç yumağı oluşturdu. Özgüven ise partililere minübüsten hitap ederek onlara Ereğli halkına teşekkür etti.daha sonra ise Metro tv’de yaptığı açıklamasında geç saatlere kadar süren canlı yayında ilçe halkına destekleri nedeniyle teşekkür eden, Özgüven Ereğli'nin yeni Belediye Başkanı oldu.

 

Özkan Özgüven Kimdir?

1967 yılında Konya’nın Ereğli İlçesinde Doğan AK Parti Ereğli Belediye Başkan Adayı Özkan Özgüven, İlk ve Ortaokulu Ereğli’de, Lise Öğrenimi ise Çumra Ziraat Meslek Lisesinde tamamladı. 1981 yılında Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Kültür Teknik Bölümünü kazanan Özgüven, 1985 yılında üniversiteyi bitirdi. 1999 yılında ise Çukurova Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Bahçe Bitkileri Ana Bilim Dalında yüksek lisansını tamamladı.

1985 yılında Iğdır İlçe Tarım Müdürlüğü Teknik Elemanı olarak başladığı memurluk hayatına 2 yıl süren Niğde Üniversitesi Ulukışla Meslek Yüksek Okulu Bahçe Bitkileri Bölümünde Öğretim Görevliliğinin ardından Niğde Ulukışla İlçe Müdürlüğü İlçe Müdürü, Niğde Tarım İl Müdürlüğü İl Müdür Yardımcısı ve Konya Ereğli İlçe Müdürlüğü İlçe Tarım Müdürü olarak devam etti. Ulukışla’da görevli iken 3 yıl İlçe Kaymakam Vekilliğini yürüten Yüksek Ziraat Mühendisi Özgüven evli ve 2 çocuk babası.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.