1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. EREĞLİ POMEM 29. DÖNEM MEZUNLARINI VERDİ
EREĞLİ POMEM 29. DÖNEM MEZUNLARINI VERDİ

EREĞLİ POMEM 29. DÖNEM MEZUNLARINI VERDİ

Konya Ereğli (POMEM) Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde eğitimini tamamlayan 29. Dönem Polis Memuru adayları için Ereğli’de mezuniyet töreni düzenlendi.

A+A-

Ereğli Atatürk Kapalı Spor Salonunda düzenlenen program, Ereğli Polis Meslek Eğitim Merkezi öğrencileri ve protokol üyelerinin saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nı okumaları ile başladı.

Programın açılışında konuşan 29. Dönem birincisi Halime Helvacı Şen kendisi üzerinde emeği bulunan amirlerine ve ailesine teşekkür etti. Ereğli Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü, Polis Başmüfettişi 1. Sınıf Emniyet Müdürü Yalçın Kaya ve Konya Valisi Vahdettin Özkan ise günün anlam ve önemine dair konuşmalarda bulundular.

Ereğli Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Yalçın Kaya yapmış olduğu konuşmasında,

Konya-Ereğli Polis Meslek Eğitim Merkezi , 29. Dönem yemin törenine hoş geldiniz.

20 Mart tarihinden günümüze kadar Müdürlüğümüzde eğitimlerini başarı ile tamamlayarak kutsal bir mesleğe intisap etmek üzere yemin edecek olan

144 Polis Memuru adayını Cumhuriyetimizin 100. Yılında Teşkilatımıza kazandırmanın haklı gururunu yaşıyoruz.

Kıymetli mesai arkadaşlarım,

9 ay önce ailelerinden emanet aldığımız gençlerimizi, bugün Emniyet Teşkilatımızın birer üyesi olarak görmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Eğitim, insanlık tarihinde en kutsal ve müstesna bir yere sahiptir. Tek bir insanın, tek bir davranışını müspet yönde değiştirmenin, bir ülkenin kaderini değiştirebileceğinin idraki ile görevimizi ifa ettik.

Bugün aramıza katılan genç meslektaşlarımızı kendi aile fertlerimizden ayırmadık. Önce ailelerinin, daha da önemlisi Yüce Türk Milletinin emanetleri olarak gördüğümüz bu kardeşlerimizin yetişmesine katkıları ve emekleri olan tüm mesai arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Bu haklı gururu bizlerle birlikte yaşayan ve gençlerimizi yetiştiren çok kıymetli ailelerine de milletimiz ve devletimiz adına teşekkür ediyorum.

17-25 Aralık sürecinden itibaren geçen 9 yıllık sürede Polis Akademisi Başkanlığına bağlı eğitim birimlerimizden 177889 emniyet hizmetleri sınıfı personel, Müdürlüğümüzden ise 4065 polis memuru 585 çarşı ve mahalle bekçisi mezun olmuştur. Ayrıca Başkanlığımıza bağlı İç Güvenlik Fakültesi kurulmuş olup 2024 yılı itibariyle lise mezunları arasından ilk alımını yapmaya başlayacağının da bilgisini vermek isterim.

Ve sevgili gençler,

Yoğun bir eğitim sürecinin ardından, çok şerefli bir mesleğin, binlerce şehit vermiş kutlu bir teşkilatın yeni neferleri olarak; üzerinizdeki sorumluluğun bilincinde olduğunuza eminim. Polislik, her şeyden önce fedakârlık gerektiren bir meslektir. Meslekten de öte Devlete, Millete ve Bayrağa adanmışlıktır. Zaman mefhumu olmaksızın, gece gündüz demeden cansiperane ifa edilen bu görev, Vatan ve Bayrak aşkını, kanunlara bağlılığı, hem vatandaşlarımızı hem mesai arkadaşlarımızı kendinizden daha fazla düşünmeyi zorunlu kılar.

Polisi zorbalardan, zalimlerden ayıran en temel husus ise; güç ve yetkisini kanunlardan almasıdır. Polisin, tüm vatandaşları hukuk içerisinde kalmaya ikna edebilmesi için, öncelikle kendisinin hukuka ve hukuk devletine inanması gerekir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün de dediği gibi; “Polis asker kadar disiplinli, hukukçu kadar hukuk adamı, bir anne kadar şefkatli olmalıdır”. Bu sorumluluğunuzu asla aklınızdan çıkarmayın! Polis, Devletin sokaktaki yüzü ve aynasıdır. Bu yönüyle de toplumun her kesimine karşı eşit mesafede olması gerekir.

Polislik, sadece bir meslek değil, aynı zamanda huzurun ve güvenin teminatıdır. Bu yolda dürüstlüğünüzü, özverinizi ve insan sevginizi hiçbir zaman kaybetmemeniz önemlidir.

Görevlerinizi yerine getirirken insan haklarına saygılı, adil ve etik değerlere bağlı kalmanız, sizi gerçek birer polis yapacaktır.

Türk Polisinin, göreviyle ilgili konularda sadakat göstereceği, emir alacağı tek mercii Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve onun adına yetki kullanan sıralı amirleridir. Devlet bu konuda asla şerik kabul etmez!

Bütün bu hissiyatlarla sözlerime son vermeden önce, Gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, başta Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere, bu ülke için fedakârlıkların en büyüğünü yaparak canlarını veren şehitlerimize, Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhları şad olsun.

Sizler, Yüce Türk milletinin birer göz bebeğisiniz. Aldığınız eğitim doğrultusunda muasır yarınlara ulaşmak için hazırladığınız yüksek karakter ve ahlaktan oluşan azığınız bol,

Yolunuz ve bahtınız açık olsun diyerek, konuşmasına son verdi. 

Vali Vahdettin Özkan’ın Ereğli POMEM mezuniyet töreninde gerçekleştirmiş olduğu Konuşması’nda şu ifadelere yer verdi:

Hepimiz açısından özellikle ailelerimiz açısından çok mutlu bir gün, öncelikle Türk polis teşkilatına adım atan genç kardeşlerimizi canı gönülden tebrik ediyorum. Öğrencilik döneminde ulaşılan bu merhaleyi, meslek icrasında da çok daha iyi bir seviye getireceğinizden kuşkumuz yoktur.

Okul müdürümüz başta olmak üzere bu kardeşlerimizin eğitimine katkı sunan herkesi tebrik ediyoruz.

Polis akademisinin göstermiş olduğu bu eğitim serüveninde Polisimizin imkan kabiliyet ve yeteneklerinin gelişmesi için nitelikli bir mekanizma kurulmuştur. Nitelikli İnsan kaynakları ile, Bilgi teknolojileri ile bu eğitim merkezlerimizi donatmış olan Akademi başkanlığımıza, Bakanlığımıza teşekkür ediyoruz.

Hükümetimiz; güvenlik hizmetlerini iyileştirmek için Türk polis teşkilatı, Türk jandarma teşkilatı ve sahil güvenlik Komutanlığı eğitimlerinde iyileştirme faaliyetlerini kesintisiz yürütmektedir.

Milletimiz güvenlik hizmetinden en iyi bir şekilde istifade etme hakkına sahiptir. Milletimizin haklarının muhafızı ve hissiyatına tercüman olan devletimize, hükümetimize, bu eğitimi nitelikli bir şekilde verdikleri için  şükranlarımızı arz ediyoruz

Gerçekten insanların beraber yaşaması bir düzeni gerektiriyor bu insanlığın ilk tarihinden beri olagelmiştir bu düzenin kamu otoriteleri tarafından sağlandığı malumunuz. Devletler, hükümetler bunun için vardır ve bu düzeni sağlayarak insanların yaşam kalitesini artırması, sosyal refah seviyesinin yükseltilmesi, hak ve hukukun korunması için  hukuk sistemi içinde devlet organları teşekkül etmiştir. Kuralların ihdası için parlamentolar, bunların icrası için hükümetler, bunların denetimi ile ilgili de yargı organları görev yapmaktadır. Özelikle devletimizin hem idari fonksiyonları hem adli kolluk sıfatıyla yargısal fonksiyonlarını uygulayan ve vatandaşla birebir teması olan Türk polis teşkilatıdır. Türk polis teşkilatına ait olmak, ona mensup olmak, onun içine girmek bir meslek olmanın yanında bir yaşam tarzı aynı zamanda insanlarımızın  hak ve hukukunun korunması misyonunun öncüsü olmak, demektir.

Türk polis teşkilatının göstermiş olduğu başarılar hepimizi gururlandırmaktadır. Terörle mücadele, asayişin sağlanması, insanlarımızı her türlü riske karşı korunması için gecesini gündüzüne katarak çalışmaktadır. Bu vesileyle bu kutsal görevi ifa ederken fedai can etmiş şehitlerimiz var, şehitlerimizin manevi huzurunda tazimle eğiliyoruz, Allah’tan rahmet diliyoruz gazilerimize sağlık ve sıhhat diliyoruz

Türk polis teşkilatının varlık sebebi; Türk milletine hizmet etmektir dolayısıyla kaynağını Türk milletinin iradesi olan anayasal hukuk düzeninden almaktadır.

Bu anayasal hukuk düzeninin kendisine vermiş olduğu hedef doğrultusunda hareketlerini tanzim eden Türk polis teşkilatı, vesayet odaklarına karşı müteyakkızdır.

Kamu özgürlüklerine karşı, milletimizin iradesine karşı, şu veya bu şekildeki kayıt dışı yapılara karşı da esas itibari ile Türk polis Teşkilatı bir güvence mekanizmasıdır. Demokratik Toplum Düzeniyle bağdaşmayan, bu kayıt dışı organizasyonların süfli emellerine set çektiği için de ayrıca Türk polis teşkilatımıza minnettarız.

Artık verilen nitelikli eğitimler ile bilgi teknolojilerini en güzel bir şekilde kullanan yeni genç kardeşlerimiz bu noktada herkese rehberlik yapacak düzeydedir. Mesleği icra ederken mevzuat ve hukukla beraber hizmet sunduğumuz toplumu çok iyi tanıma, dünyadaki gelişmeleri takip etmeliyiz.

Biz yarın herhangi bir karakolda göreve gideceğiz, herhangi bir şubeye göreve gideceğiz, işimiz insana hizmet etmektir, insanlara hizmet sunarken o hizmeti en kaliteli bir şekilde sunmaktır, öncelikle görev yaptığımız yerdeki insanları tanımamız, o mahalleyi tanımamız, toplumumuzu tanımamız, toplumun değerlerini çok iyi bilmemiz, Toplumun değerlerini önemseyerek, önceleyerek çok daha kolay bir şekilde o topluma hizmet etmiş oluruz. Çok daha iyi bir şekilde onlarla anlaşır ve toplumsal desteği de almış oluruz.

Polisimiz görevini icra ederken kendisini en kuvvetli kılan hukuku istinat noktası yapmak ve toplumsal destektir. İnsanlarımızın teveccüh ve duasını daim kılan; polisimizin bu milletin değerlerine olan hassasiyetidir.

  Bu sevinçli günlerinde polisliğe ilk adım atan kardeşlerimizi tekrar tebrik ediyorum. İnşallah başarıyla, sağlıkla, selametle güvenlik kamu hizmetlerinin hem bir icracısı, hem bir öncüsü hem de bir eğitimcisi olacaksınız. Bu temennilerle Hepinizi Muhabbetle, saygıyla selamlıyorum.

 

dsc-1208-kopya.jpg

dsc-1210-kopya.jpg

dsc-1217-kopya.jpg

3-474.jpg

dsc-1241-kopya.jpg

dsc-1230-kopya.jpg

dsc-1237-kopya.jpg

dsc-1257-kopya.jpg

dsc-1260-kopya.jpg

dsc-1265-kopya.jpg

dsc-1271-kopya.jpg

dsc-1279-kopya.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.