1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Ereğli Taşbudak’ta dolu felaketi!
Ereğli Taşbudak’ta dolu felaketi!

Ereğli Taşbudak’ta dolu felaketi!

Ereğli'ye bağlı Tasbudak Mahallesinde yağan dolu ekili tarım arazilerini yerle bir ederken adeta taş üstünde taş koymadı.

A+A-

Ereğli'ye bağlı Tasbudak Mahallesinde yağan dolu ekili tarım arazilerini yerle bir ederken adeta taş üstünde taş koymadı.

Taşbudak Mahallesinde yaşanan dolu olayında, Büyük                 oranda zarar gören çiftçi mağdur olurken, vatandaşların iddiasına göre yumurta büyüklüğünde yağdığını söylerken dolunun verdiği zarar ise tarım arazilerinde kendini gösteriyor. Domates, Mısır Hububat tarlarını yerle bir ederek dümdüz ettiği görüldü. Dolunun yağdığı sırada dışarıda otlayan koyunlarında doludan etkilendiği yine yaban hayvanlarından güvercinlerin de zarar gördüğünü söyleyen vatandaşlar Tarım araçlarından Traktör ’ünde kabin camlarının doludan zarar gördüğü görüldü.

Bir vatandaş ise dolu nedeniyle bacağına düşen doludan etkilendiği söylerken buda dolunun ne kadar etkili olduğunu gösteriyordu. Tarım arazilerinde zararın büyüklüğü ise çiftçiyi kara kara düşündürürken hepsinin borç içinde olduğunu söyleyen vatandaşlar bu doğa olayı karşısında çaresizliklerine devletin uzatacağı yardım elini bekliyor.

DOLU FELAKETİ NEDENİYLE ÇİFTÇİ ZOR DURUMDA

Taşbudak’da  zarara yol açan dolunun etkisinin büyüklüğü oldukça büyük olduğu görülürken, Taşbudak sakinleri tarım arazilerinde bulunan mahsüllerini borç içinde ektiklerini her bir çiftçinin bankaya borcu olduğunu ve zor durumda olduklarını ağlamaklı gözlerle söyleyen çiftçiler yetkililerden destek beklediklerini belirtiler. Akşam saatlerinde başlayan ve kısa süren dolu yağışından üretici olumsuz şekilde etkilendi. Tarım arazileri dolu yığınlarıyla kapladı Dolunun erimesi ise tarım alanlarını su altında bıraktı, Karcadağın eteklerinde bulunan Taşbudak Mahallesinin ise yoksul ve dar gelirli bir eskiden köy statüsünde olan mahallenin olması tek geçim kaynaklarının ise kredi borcu içinde yaptıkları çiftçilik olduğu görüldü. Dolunun verdiği zarar sonucu mağdur olan çiftçi zor durumda düşerken, Taşbudaklı çiftçi kara kara düşünürken yetkililerden kendilerine uzanacak yardım elini ve devletin büyüklüğünü bekliyor.

Bizlerde Taşbudak halkına büyük geçmiş olsun diyor ve yetkili birimlerin doludan zarar gören üreticilerimize gereken destek ve yardımı bir an önce yapması gerektiğini söylemek istiyoruz.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.