1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Ereğli'de 18 Mart Şehitleri Anma Programı düzenlendi
Ereğli'de 18 Mart Şehitleri Anma Programı düzenlendi

Ereğli'de 18 Mart Şehitleri Anma Programı düzenlendi

Konya’nın Ereğli İlçesinde, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106'ıncı Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle Ereğli Şehitliği’nde düzenlenen programda şehitlerimiz dualarla anıldı.

A+A-

Ereğli Şehitlik Anıtı'nda düzenlenen programa, Ereğli Kaymakamı Edip Çakıcı, Belediye Başkanvekili Mahmut Altınkaya, Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Zeynel Abidin Akkiraz, Ereğli Emniyet Müdürü Muammer Tayfun Girgin, Ereğli Jandarma Komutanı Binbaşı Hayri Yazıcı, Askeri Erkân, Şehit Aileleri Dernek Başkanı Yılmaz Ertaştan, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Emin Özyurt, Siyasi Partilerin temsilcileri, Daire Amirleri, STK Temsilcileri ve Şehit Aileleri ile vatandaşlar katıldı.

Şehitliğe çelenk sunulmasıyla başlayan program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Günün anlam ve önemi hakkında bir konuşma yapan Jandarma Teğmen Fazlı Muhammet Cavlı, Çanakkale Zaferi'nin yıldönümünde tüm şehitleri bir kez daha rahmet ve minnetle andıklarını ifade ederek, “Çanakkale, milletçe yedi düvele "dur" dediğimiz yerdir. 18 Mart tarihi ise, kutsal vatan topraklarını canları pahasına koruyarak şehitlik makamına ulaşan yüce insanları bir kere daha hatırladığımız, minnettarlığımızı, şükran duygularımızı sunduğumuz kutlu bir gündür. Her siperde ayrı bir destan başlatan askerlerimiz, düşmana karşı verdiği mukaddes mücadeleyi zaferle sonuçlandırdığında dünya tarihinin zirve sayfalarına da "Çanakkale geçilemez" ilkesini bir daha silinmemek üzere yazdırmıştır. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm milli mücadele kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.

Ereğli Şehit Aileleri Derneği Başkanı Yılmaz Ertaştan’ın duygu dolu şiirinin okunmasının ardından,  duaların okunması ve şehit mezarlarının protokol üyeleri tarafından gezilerek karanfil bırakılması ile sona erdi.

dsc_5081-copy.jpg

dsc_5084-copy.jpg

dsc_5105-copy.jpg

dsc_5099-copy.jpg

dsc_5110-copy.jpg

dsc_5123-copy.jpg

dsc_5141-copy.jpg

dsc_5159-copy.jpg

dsc_5162-copy.jpg

dsc_5171-copy.jpg

dsc_5174-copy.jpgdsc_5177-copy.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.