1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Ereğli'de 43 Mülteci Yakalandı
Ereğli'de  43 Mülteci Yakalandı

Ereğli'de 43 Mülteci Yakalandı

Jandarma ekipleri Ereğli de bir minibüs içerisinde 43 mülteci ele geçirdi

A+A-

Ereğli’de Jandarma ekipleri yol kontrolünde Türkmen ve Arap kökenli 43 Iraklı göçmen yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Adana Aksaray karayolu üzeri Ereğli İlçesine bağlı Zengen Mahallesi'nde yol kontrolü yapan jandarma ekipleri durumundan şüphelendiği bir midibüsü durdurdu.

Midibüste kaçak yollardan Türkiye’ye giren 43 Iraklı olduğu belirlendi. Kaçakların otobüse Adana’dan bindikleri ve Ankara’ya gittikleri öğrenildi. Midibüs şoför A.C. tutuklandı. Irak’ın Musul ve Telafer kentlerinden Türkiye’ye çalışmaya geldiklerini söyleyen kaçaklar Ereğli’de bulunan Mimar Ahmet Köşker Anadolu Lisesi’nin spor salonunda tutuluyor.

16 KİŞİLİK MİDİBÜSTE 43 MÜLTECİ

Okulun spor salonunda bekletilen göçmenlerin sınır dışı edilip edilmemeleri İl Göç İdaresinden gelecek kararla belli olacak. Yemek ihtiyaçları Ereğli Kaymakamlığı ve Ereğli Belediyesi tarafından karşılanan kaçakların ise 16 kişilik midibüste 43 bindiği öğrenilirken bunlardan 24 tanesinin ise çocuk olduğu öğrenildi.

Göçmenlerden, Türkmen olduğu öğrenilen 41 yaşındaki Mudaffar Ferhan Kalaf ise Iraktan önce Suriye’ye ardından ise Hatay’ın Reyhanlı ilçesinden Türkiye’ye geçtiklerini belirterek, Yakınlarım Türkiye’de. Irak’ta üzerimize bomba yağıyor, insanlar birbirlerini öldürüyor. Ben bu çocuklarımı beslemek istiyorum, buraya çalışmaya geldik. Ankara Kazan’da bulunan annem ve babamın yanına gidiyordum. Recep Tayyip Erdoğan’dan tek istediğimiz bizi tekrar göndermemeleridir" dedi.

Türkiye’de bulunan ailemin verdiği para ile Türkiye’ye geldim diyen Kalaf, Biz altı kişilik aileyiz ve bizi buraya getirenlere bin 500 dolar verdik. Irak’ta savaş bitmez. Dünya’ya geldiğimde savaş vardı ve halen devam ediyor. Biz savaşı istemiyoruz, buraya huzur bulmak için geldik. Artık Türkiye’de kalmak istiyoruz. Kazancımız ile çocuklarımızı beslemek istiyoruz. Telafer’de Saddam gittiğinden beri zulüm var. Her gün bomba yağıyor dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.