1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Ereğli'de Apartman ‘da Çıkan Yangın Korkuttu!
Ereğli'de Apartman ‘da Çıkan Yangın Korkuttu!

Ereğli'de Apartman ‘da Çıkan Yangın Korkuttu!

Ereğli'de meydana gelen Apartman yangınında, İçerisinde 30 dairenin bulunduğu Apartmanda 20 vatandaş dumandan etkilenerek hastanelik oldu.

A+A-

YANGININ ERKEN SAATTE OLMASI FACİAYI ÖNLEDİ???

Ereğli'de meydana gelen Apartman yangınında, İçerisinde 30 dairenin bulunduğu Apartmanda 20 vatandaş dumandan etkilenerek hastanelik oldu.

Olay, Çömlekçi Mahallesi Vatan Caddesi üzerinde bulunan Atakan Bülbül Apartmanında, Apartmanın şap boşluğunda bulunan elektrik kablolarının tamamının yanması sonucu çıkan yangında adeta faciadan dönüldü. 20 kişi dumandan etkilenerek hastanelik oldu.

 

Yangından dolayı çıkan yoğun duman ekiplerin işleri zorlaştırdı. Bu yangında Dünyaya yeni gelen ve hayata merhaba diyen 1 günlük minik bebeğin doğum sonrası hastaneden, Baba evine getirilmesi sonucu kötü bir gün yaşamasına neden olurken hastaneden gelen bebek dumandan etkilenmesi sonucu tekrar hastaneye gönderildi? Yine yatalak yaşlı bir teyzemiz itfaiye erleri tarafından yukarı kattan indirilirken, Bu başarılı operasyon sırasında hareketli dakikaların yaşanmasına neden oldu, yaşlı yatalak teyzede hastanelik oldu.


 

YANGIN, GÖRÜLMEYEN GERÇEKLERİ GÜN YÜZÜNE ÇIKARTTI


 

Bu yangında neler görüldü neler! Yangın merdiveninin apartmanın içerisinde olması ne derece doğru onlar gün yüzüne çıktı! Bu yangında bazı gerçekler net bir şekilde yansırken, Yangın sırasında evinde bulunan, Tüm vatandaşlarımızın apartman içerisinde mahsur kaldığı görüldü. Allahtan bu yangın geç saatlerde olmadı yoksa herkesin uykuda olduğu sırada olsaydı neler olurdu, Onu düşünmeyin derim. Yine bu yangında hiç kimsenin formaliteden ibaret olan yangın merdivenlerini kullanamadığı görüldü. O zaman bu apartmanlara kimler ruhsat veriyor? Onlara da sormak lazım diyoruz.


 

Böyle bir yangında vatandaş tarafından kullanılamayan yangın merdivenleri ne zaman kullanılacak??? Apartman içerisinde ki kullanılamayan bu yangın merdivenleri yasal mı doğrumu, Bunu da sormak lazım merdivenlerin yeri apartman içerisi mi yoksa dışarısı mı olması lazım, yapanlara ve ruhsat verenler bunu da sormak lazım, Bunlara zamanında bu ruhsatları veren o kişiler ise daha da vebal altında diyoruz.

 

Ereğli’ye acilen ve derhal yüksek merdivenli itfaiye arabasının alınması ise yaşanan yangında bu ihtiyacı net bir şekilde gösterdi. Bu yaşanan olumsuzluklara rağmen itfaiye ekipleri zor şartlar altında gözlerini budaktan esirgemeyen, O isimsiz kahramanlar, birilerinin yapmış olduğu hataları canla başla çalışarak hayatlarını hiçe saymak suretiyle duman içerisinde zehirlenme pahasına yaptıkları fedakârlıkla adeta büyük bir faciayı önledi.


 

Yangın sonrasında Apartman sakinleri haklı olarak tepkisini dile getirdiği görülürken, Mağduriyet yaşanan apartman sakinleri ise bazı iddialarda da bulundu. Evlerinin ruhsat sorunu olduklarını dile getirdi.


 

Lütfen herkes sorumluluğunu bilsin ki! Vatandaşımızı mağdur etmesin, Yoksa sonra çok geç olur, Onları ne şöhreti nede parası kurtarır vicdan azabında boğulur yok olur gider diyor ve Bizler yine de soruyoruz?  

 

Dünyaya merhaba diyen O Bir günlük, Henüz ismi bile konulamamış olan bebeğin Ailesine bu mutlu günlerinde sevinçlerini yaşamasına, Yaptıkları hatalar sonucu engel olan ve yine o yaşlı yatalak teyzeye bu eziyeti çekmesine vesile olan sorumsuzları bizler de Allaha havale ediyoruz.   

 

Birilerinin es geçtiği ve yaşanan ihmaller sonucu mağdur duruma düşürülen, Bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.