1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Ereğli’de çatlaklar obruk tedirginliğine neden oluyor
Ereğli’de çatlaklar obruk tedirginliğine neden oluyor

Ereğli’de çatlaklar obruk tedirginliğine neden oluyor

Ereğli’de Obruk yaylasında oluşan çatlaklar obruk tedirginliğine neden oluyor

A+A-

Geçtiğimiz Şubat ayında, Niğde’nin Bor ilçesine bağlı Obruk köyü merkezli depremlerin ardından, Ereğli ilçesine bağlı Kutören Mahallesine bağlı Obruk yaylasında yeryüzü çatlamaları meydana gelmişti. Bu süreçte oluşan çatlakların büyüdüğü bölge halkınca söyleniyor.

Konya’nın Ereğli ilçesine bağlı Kutören Mahallesi Obruk isimli yaylada oluşan çatlaklar, obruk tehlikesini akıllara getirirken, çatlaklar bölge halkını tedirgin ediyor.

Geçtiğimiz aylarda, bölgeye yakın yerlerde yaşanan depremlerden sonra, Ereğli’ye bağlı Kutören Mahallesi bulunan obruk yaylasında yaşanan zemin çatlamalarının sonrasında söz konusu çatlağın, aradan geçen 7 aylık süre içerisinde daha da büyüdüğü ve ikametlere oldukça yakın şekilde olduğu görüldü.

Kutören Mahallesi bağlı obruk yaylasında yaşayan Sedat Akkoyun isimli vatandaş ise çatlağın aile bireylerini ve obruk yaylasında yaşayan vatandaşlar arasında endişe oluşturduğunu söyledi. Akkoyun hemen evinin 2,5 metre önünde oluşan çatlağı metreyle ölçtüğünü çapının 100 metre olduğunu ve yumurta şeklinde bir hal aldığını belirtti. Akkoyun buradan evini hemen taşımak için ev aradığını ifade etti. Bölgede yaşayan, Yayla sakinlerini tedirgin eden bu çatlama ile ilgili olarak yetkililerin bir an önce bölgede acil ve kesin önlem almaları gerektiğini söyleyen Akkoyun, 100 metre çapında görülen toprak zeminde bulanan çatlağın aşağı doğru, her geçen gün açılarak büyümekte olduğunu söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.