1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. EREĞLİ'DE COVİD- 19'A DAİR TÜM DETAYLAR
EREĞLİ'DE COVİD- 19'A DAİR TÜM DETAYLAR

EREĞLİ'DE COVİD- 19'A DAİR TÜM DETAYLAR

Ereğli ilçesinde uyarılara uymayan 557 kişiye toplam 298 bin lira para cezası kesildi.

A+A-

Konya'nın Ereğli İlçesi'nde yaklaşık 150 bin nüfusa sahip Ereğli'de koronavirüs tedbirleri kapsamındaki kısıtlamalara uymayan 557 kişiye toplam 298 bin lira para cezası uygulandı.

Nüfus ve sosyal hareketliliği yoğun olan 3 caddeyi ulaşıma kapatıp, insanlara o caddelerde maske takma zorunluluğu getirdiklerini belirten Ereğli Kaymakamı Hayrettin Çiftçi, ''Hafta sonu sokağa çıkma yasağına uymayan, daha öncesinden maske takmamak, seyahat izni olmadan seyahat eden, 65 yaş üstü ve 20 yaş altında sokağa çıkanlar olmak üzere toplam  557 kişiye, 298 bin lira para cezası yazdık.''dedi.

KAYMAKAM ÇİFTÇİ 'COVİD-19'LA İLGİLİ, ŞUNLARI SÖYLEDİ

Konya'nın nüfus olarak en büyük ilçesi olan Ereğli de, koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan kararlara uymayanlar affedilmiyor. Yaklaşık 150 bin nüfuslu ilçede bugüne kadar kurallara uymayan 557 kişiye 298 bin lira para cezası uygulandı. Ereğli Kaymakamı Hayrettin Çiftçi, şu ana kadar ilçede vaka sayısı 10 olurken, bunlardan 2 kişinin virüsü yenmesiyle ilçemiz Ereğli'de şu an için vaka sayısı  8'e düştü, hayatını kaybeden ve hayati tehlikesi olan bulunmamaktadır. Vakalarla temaslı 164 kişi  evde gözlem altında olurken 61 vaka şüphelisi ise hastanede tedbir amaçlı kontrol altında bulunmaktadır.

''İlçemizde 'Covid-19'  ile ilgili Cumhurbaşkanlığımız ve İçişleri Bakanlığımızın  gönderdiği genelgeler kapsamında çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Türkiye'de vakanın ilk görülmesinin ardından ilçemizde uzun süre pozitif vaka görülmemişti.  Yaklaşık 20 gün önce ilk vaka görüldü. Ardından komşu ilçeler  Halkapınar, Emirgazi ve Ayrancı ilçesi Berendi köyünden gelenler oldu.  Şu ana kadar toplam 8 vaka görüldü. Hastanemizde pozitif vakaların temas ettiği kişilerinde karantinada tutulması sağlandı. Dünyanın yabancı olduğu, henüz tanımadığı, etkilerini, sonuçlarını  ön göremediği bir virüs. Bu yüzden yüksek bulaşma hızına sahip virüse karşı toplumumuz çok daha duyarlı olması lazım. Basite almaması lazım. Özellikle kalabalıklarda kendisini koruması ve karşısındaki insanın korunmasının elzem olduğunu söylemek gerekiyor. Zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmamak evde kalarak sosyal izolasyonu sağlamak bu hastalığı yenmenin en önemli koşuludur. ''

33-004.jpg

UYARILARA UYMAYAN 557 KİŞİYE CEZA KESİLDİ

Nüfus ve sosyal hareketliliği yoğun olan 3 caddeyi ulaşıma kapatıp, insanlara o caddelerde maske takma zorunluluğu getirdiklerini hatırlatan Çiftçi, ''Nüfus yoğunluğu ve sosyal hareketliliğin  yoğun olduğu 3 caddeyi araç trafiğine kapattık ve maske takılması zorunluluğunu getirdik. Maskesiz dolaşanlara para cezası uyguladık. Çünkü Çin'de yapılan bazı araştırmada gördük ki birçok taşıyıcı insanın hiçbir semptom göstermediği için bir başka insana bulaştırma olasılığının olduğu bilim adamlarınca tespit edilmiştir. Bu yüzden ana arterlerde, nüfusun yoğun olduğu  caddelerde, pazarlarda, toplu taşıma araçlarında maske takma zorunluluğu getirdik.  Kararlara uymayanlara idari para cezası uyguladık. Burada amacımız halkımızı asla cezalandırmak değil toplumsal sağlığı korumaktır. Ama sağlık için bazı uygulamalar yapmak zorundayız. Bu çerçevede hafta sonu sokağa çıkma yasağına uymayan, maske takmamak, seyahat izni olmadan seyahat eden, 65 yaş üstü ve 20 yaş altında sokağa çıkmak olmak üzere toplam  557 kişiye, 298 bin lira idari para cezası yazdık.''diye konuştu.

Ereğli Kaymakamı Hayrettin Çifti'nin İlçe'de 'Covid-19' tedbirleri kapsamında yapmış olduğu mücadele,Ulusal basının dikkatinden kaçmadı. Kaymakam Çiftçinin yerinde ve doğru uygulamaları ise İlçe halkının da teşekkürünü kazandı. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.