1. HABERLER

  2. Ereğli’de Engeller Yürüyerek Aşılıyor

Ereğli’de Engeller Yürüyerek Aşılıyor

3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Ereğli Belediyesi ve Engelsiz Yarınlar Derneği tarafından yürüyüş gerçekleştirildi.Engelsiz Yarınlar...

A+A-

3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Ereğli Belediyesi ve Engelsiz Yarınlar Derneği tarafından yürüyüş gerçekleştirildi.

Engelsiz Yarınlar Derneği önünden başlayan yürüyüş İstasyon Caddesi ve Sümer Caddesine müteakip Oğuz Ata Tesisleri önünde son buldu.

Engelsiz Yarınlar Derneği Başkanı Songül Vural, “Bu organizasyonda en büyük emek Belediye Başkanımız Özkan Özgüven’e ait. Engellilere sadece 3 Aralık’ta değil her zaman sahip çıkılmalıdır. Sayın Başkanımız, sayın Kaymakamımız ve Ereğli protokolü bu sahiplenmeyi çok iyi yapıyorlar. Kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye Başkan Özkan Özgüven ise, “Bugünü biraz daha idrak ederek, detaylandırarak, her günü engelli günü olarak davranmamız lazım geldiğini düşünüyorum. Empati yapmamız ve ailelerin yerine kendimizi koymamız gerekiyor. Bu şehirde yaşayanların bunu değerlendirmesi gerektiği inancındayım. Belediye olarak görevimizi yapmaya çalışıyoruz. Bu konuda Kaymakam beyin yaklaşımı ve öncülüğü bizim için önemli. Bugünü yılda birkaç kez yapmamız gerek. Etkinlik ve faaliyetler konusunda biraz daha aktif olalım. 3 Aralıkla sınırlı kalmayalım. Hükümetimizin engellilere yönelik çıkardığı yasa ve mevzuatlar var. Bunlar çok önemli ama yerelde biz yerel yönetimler, STK’lar bir araya gelerek kaynaşmayı, birlikteliği yakalamamız lazım. Bu duygularla herkese selam ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

“Bir işte merkezi, yerel yönetim ve vatandaş idaresi varsa o işte başarı vardır” diyen Kaymakam Şakir Erden, 1 yıl önce kurulan derneğin göz kamaştırıcı faaliyetlere imza attığını belirtti ve ortak akıl noktasında birliktelik ve kaynaşmanın sağlanarak farkındalık oluşturulması gerektiğini söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.