1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Ereğli’de Israrla Uyarılara Uymayanlara Ceza Yazıldı
Ereğli’de Israrla Uyarılara Uymayanlara Ceza Yazıldı

Ereğli’de Israrla Uyarılara Uymayanlara Ceza Yazıldı

Korona virüsün yaygınlaşmasının engellenmesi amacı ile İçişleri Bakanlığınca alınan tedbir kararları gereğince Ereğli İlçemizde vatandaşlarımız tekrar eden ikazlar ile uyarılmaktadır.

A+A-

Yapılan uyarılara rağmen yasaklara aykırı hareket eden şahıslar hakkında Ereğli İlçe Hıfzıssıhha Kurulunun ilgili kararları gereği idari işlemler uygulanmaktadır.

Yapılan denetimlerde 01.01.2000 sonrası doğum tarihli olan 14 şahıs hakkında 1593 Sayılı Hıfzıssıhha Kanunun 282. Maddesi gereğince 800’ er TL idari para cezası uygulanmıştır.

Yapılan denetimlerde maskesiz girilmesi yasak olan Atatürk Caddesi, Rasim Erel Caddesi ve Dr. Rauf Denktaş Kıbrıs Caddesi ve pazar yerinde maskesiz olarak tespit edilen 52 şahsa 5326 Sayılı Kabahatler Kanunun 32. Maddesi gereğince 392’ şer TL idari para cezası uygulanmıştır.

Toplu taşıma araçlarında yolcu kapasitesinin %50 sinden fazla yolcu taşıyan 9 şahsa 1593 Sayılı Hıfzıssıhha Kanunun 282. Maddesi gereğince 800’ er TL idari para cezası uygulanmıştır.

Toplu taşıma araçları ile seyahat eden ve seyahat izin belgesi bulunmayan 26 şahsa 1593 Sayılı Hıfzıssıhha Kanunun 282. Maddesi gereğince 800’ er TL idari para cezası uygulanmıştır.

İdaremiz dahilinde bir ikametin kahvehaneye çevrilmesi ve faaliyet göstermesi ile ilgili 9 şahsa 1593 Sayılı Hıfzıssıhha Kanunun 282. Maddesi gereğince 2000’er TL idari para cezası uygulanmıştır.

Yapılan denetimlerde 65 yaş üstü olduğu halde sokağa çıkma yasağını ihlal ettiği tespit edilen 1 şahsa 1593 Sayılı Hıfzıssıhha Kanunun 282. Maddesi gereğince 800 TL idari para cezası uygulanmıştır.

İçerisinde bulunduğumuz zorlu süreçte halk sağlığının korunması yönünde kararlı mücadelemiz devam edecek olup bu yönde yapılacak bütün ihlallere karşı cezai işlemlerin uygulanmasına devam edilecektir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.