1. HABERLER

  2. EREĞLİ’DE KANSERE KARŞI, ÖNEMLİ ÇALIŞMA !!!

EREĞLİ’DE KANSERE KARŞI, ÖNEMLİ ÇALIŞMA !!!

Radon Gazı Akciğer Kanseri gelişiminde sigaradan sonra en önemli etkenlerden biridir.Evlerimizin içinde binamızın temelinde bulunan toprak ve kayalardan oluşan...

A+A-

Radon Gazı Akciğer Kanseri gelişiminde sigaradan sonra en önemli etkenlerden biridir.Evlerimizin içinde binamızın temelinde bulunan toprak ve kayalardan oluşan radon gazı bina yapımında kullanılan malzemeden sızarak evlerimizin içini doldurmakta ve akciğer kanseri olmamıza sebep olmaktadır.

Ereğli'miz de Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanlığı 100 adresi belirlemiş.Ankara da belirlenen bu adreslere radon gazı ölçüm cihazı takmaya karar vermiştir.Yarın sabah saat 09 .00 da kaymakamlığa yakın bir adres de bir eve radon gazı ölçüm cihazı takılacaktır.Daha sonra da cihaz takılacak tek resmi kurum olan sulu camiye hareket edilecek.Sulu camiye de ölçüm cihazı takılacaktır.Sonra’da geri kalan cihazları ekip arkadaşlarımız hızla belirlenen adreslere takacaklardır.

İki ay sonra toplanan cihazlar Türkiye Atom Enerjisi Kurumunda değerlendirilecektir .Ereğli'nin Radon Gazı ölçüm haritasının çıkarılacağı bu çalışmaya medya olarak destek vereceğinizi biliyorum.

Şimdiden saygılarımı sunuyorum.Gaye Kanser OLMADAN KANSERİ ÖNLEMEKTİR.

Bir hekimin söylemek istediği en iyi temennisi bu güzel söz ve buna benzer sözlerdir.

EREĞLİ’DE İŞTE MEHMET EMİN GÜNAY GERÇEĞİ!...

Bu illet hastalığa karşı mücadele veren önemli çalışmalar da bulunan Dr. M.Emin Günay ile ekibini ve emeği geçen herkesi yürekli adımlarından dolayı şimdiden kutluyor ve tebrik ediyoruz, çünkü Radon gazı ve diğer bir tehlike ise yer altında bulunan o tehlikeye dikkat çekmek gerektiğini düşünüyoruz yıllarca çok şey bilindi Ereğli de ve bölgemizde çok insan bu sinsi hastalık tarafından yaşamını kaybetti.

İlçemiz Ereğli de çağın hastalığı Kansere karşı sıkı bir çalışma ile üzerine gidilmediğini düşünüyoruz, Zaman zaman çalışmalar yapıldıysada tam olarak konunun üzerine malesef gidilemedi, iyiki varsın M.Emin Günay diyor size ve ekibinize Allah kuvvet versin bu hastalıkla mücadele eden bütün insanların hayır dualarını alacağınızı düşünüyor ve Allah yardımcınız olsun diyerek, Yaşam savaşı vererek hastalıkla mücadele eden tüm vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.

Ereğli’den çok doktorlar geldi geçti Günay’da onlar gibi maaşını alıp eh der geçerdi o ise bazı konuların üzerine azim ve kararlılıkla giderek bazı dengeleri sarstı ve mücadele ederek insanlık yararına olan çalışmalarıyla yoğun bir şekilde mücadele veriyor bizler de kendisine basın olarak tam destek vererek yanında olacağız, Ereğli halkının da hocamıza bu çalışmalarında yardımcı olamaya davet ediyor ve başarılar diliyoruz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.