1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. EREĞLİ'DE KORONAVİRÜSLE İLGİLİ SON DURUM
EREĞLİ'DE KORONAVİRÜSLE İLGİLİ SON DURUM

EREĞLİ'DE KORONAVİRÜSLE İLGİLİ SON DURUM

İstanbul'dan yolcu otobüsüyle Konya'nın Ereğli ilçesindeki oğullarını ziyarete gelen ismi açıklanmayan bir çiftten 64 yaşındaki kadında 'Kovid-19' testi pozitif çıktı.

A+A-

Bunun üzerine kadın ile henüz sonuçları çıkmayan eşi, tedavi altına alındı.Çiftin temasa geçtiği kişilerde takibe alındı. Ereğli Kaymakamlığı ve İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri de, yolcu otobüsündeki diğer  50 yolcuya ulaşmak için çalışma başlattı. 

İstanbul'a misafir olarak giden yaklaşık 3,5 ay kadar orada kalan yaşlı çift 22 Mart günü İstanbul'dan Ereğli'ye geldi. Çift burada Ereğli ilçesindeki oğullarını ziyaret ederek  5-6 gün burada misafir kaldılar daha sonrasında Karaman ili Ayrancı ilçesinde ki köylerine döndüler. Bir süre sonra da çiftten 64 yaşındaki kadında yüksek ateş şikayeti başladı. Bunun üzerine çift, Koronavirüs şüphesiyle Ereğli Devlet Hastanesine müracaat etti. Yapılan 'Kovid-19' testinde kadının sonuçları pozitif çıktı. Yapılan ilk tedavisinin ardından kadın Konya'ya sevk edildi.  Henüz test sonuçları çıkmayan  eşi de tedavi altına alınırken, temasa geçtiği oğlu ve ailesi başta olmak üzere sağlık çalışanları da takibe alındı. 

Ereğli Kaymakamlığı  ve İlçe Sağlık Müdürlüğü, çiftin yolculuk yaptığı otobüsteki 50 yolcuya ulaşmaya çalışıyor. Yetkililer, tedbir amaçlı diğer yolculara ulaşıp, sağlık taraması yapılacağını duyurdu. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
    İlgili Haberler