1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Ereğli’de Mevlid-İ Nebi Programı Gerçekleştirildi
Ereğli’de Mevlid-İ Nebi Programı Gerçekleştirildi

Ereğli’de Mevlid-İ Nebi Programı Gerçekleştirildi

Ereğli Kültür Merkezi'nde,Hazreti Muhammed'in doğumu nedeniyle İlçe Müftülüğü tarafından Mevlid-i Nebi programı düzenlendi.

A+A-

Ereğli Kültür Merkezi'nde,Hazreti Muhammed'in doğumu nedeniyle İlçe Müftülüğü tarafından Mevlid-i Nebi programı düzenlendi.

Düzenlenen programa Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Lokman Göktaş,İlçe müftüleri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

dsc_7397.jpgdsc_7401.jpg

Kur-anı Kerim Tilaveti ile başlayan Program’da konuşmacı olarak katılan Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, dsc_7406.jpgdsc_7412.jpg"Peygamber Efendi'nin yaşamını kendi yaşamımızın merkezine koymamız gerektiğini söyleyerek" Peygamber Efendimizi sadece Mevlid Kandillerinde, Mevlid-i Nebi haftalarında anmakla kalmayacağız ki biz onu zaten her kutlu divana çıktığımızda, Allah’ın huzuruna namaz için durduğumuzda anıyoruz. Nasıl anmayalım ki? Yüce Rabbimiz, onu anıyor ve bizden de anmamızı istiyor. Buyuruyor ki: ‘Allah, peygamberine salat eder. Melekler, peygambere salat eder. Ey Müminler siz ne duruyorsunuz? Tam bir samimiyetle o peygambere selam edin, salat edin.’ İşte biz de bu emri ilahiye uyarak o peygambere salat ediyoruz, selam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların sonrasında ise Program, Hilalliye Kuran Kursu öğrencilerinin yapmış olduğugösterilerilerle devam etti.

İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen Mevlid-i Nebi programı verilen plaketlerin ardından sona erdi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.