1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Ereğli’de sigara yasağı getirilen caddeler
Ereğli’de sigara yasağı getirilen caddeler

Ereğli’de sigara yasağı getirilen caddeler

İlçemiz Ereğli’de sigara yasağı getirilen cadde, sokak ve alanlarda sigara içme kısıtlaması getirildi.

A+A-

İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu 11.11.2020 tarihinde 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 24. ve 26. maddelerine göre İlçe Kaymakamı Edip ÇAKICI Başkanlığında toplandı.

Ereğli’de İlçemiz genelinde;

Maskenin doğru ve sürekli şekilde kullanımını temin amacıyla,  12.11.2020 tarihinden itibaren, İlçemiz Atatürk Caddesi (İstasyon ile stadyum arası), Rasim Erel Caddesi, Dr.Rauf Denktaş Kıbrıs Caddesi, Uğur Mumcu Caddesi, Dr.Rauf Denktaş Caddesi, Şehit Yzb.Ercan Solak Caddesi, Meydanbaşı Caddesi ile bu caddelerden Ulu Camii ve postaneye giden ara yollar ile 90 dükkanlara çıkan ara yollar, Ulu Camii Meydanı (Dr. Devlet Bahçeli Meydanı) ve ilçemizdeki tüm pazar yerleri ile semt pazarları, otobüs ve minibüs duraklarında sigara içme kısıtlaması getirilmesine, 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın gün içerisinde saat 10.00 ile 16.00 arasında sokağa çıkabilmelerine, bu saatler dışında sokağa çıkma kısıtlaması getirilmesine, Alınan karara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesi ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu’nun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına, Alınan bu karardan birer suretin bilgi için Valilik Makamına, Kaymakamlık Makamına, Cumhuriyet Başsavcılığına, Belediye Başkanlığına, gereği için İlçe Emniyet Müdürlüğüne ve İlçe Jandarma Komutanlığına gönderilmesine oybirliği ile karar verildi.

Lütfen alınan karar ve uygulamalara uyalım ve uymayanları uyaralım cezai durumla karşı karşıya kalmayınız.

Maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına titizlikle dikkat edelim ki sağlığımız ve sevdiklerimiz açısından risk almayalım diyoruz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.