1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. EREĞLİ'DE UYARILARA UYMAYAN 557 KİŞİYE CEZA
EREĞLİ'DE UYARILARA UYMAYAN 557 KİŞİYE CEZA

EREĞLİ'DE UYARILARA UYMAYAN 557 KİŞİYE CEZA

Ereğli ilçesinde uyarılara uymayan 557 kişiye toplam 298 bin lira para cezası kesildi.

A+A-

Ereğli'de yapılan uyarlara uymayan 65 yaş üstü ve 20 yaş altında sokağa çıkmak olmak üzere toplam Ereğli'de  557 kişiye, 298 bin lira idari para cezası yazıldı.

Nüfus ve sosyal hareketliliği yoğun olan 3 caddeyi ulaşıma kapatıp, insanlara o caddelerde maske takma zorunluluğu getirdiklerini belirten Ereğli Kaymakamı Hayrettin Çiftçi, ''Hafta sonu sokağa çıkma yasağına uymayan, daha öncesinden maske takmamak, seyahat izni olmadan seyahat eden, 65 yaş üstü ve 20 yaş altında sokağa çıkanlar olmak üzere toplam  557 kişiye, 298 bin lira para cezası yazdık.''dedi.

Nüfus ve sosyal hareketliliği yoğun olan 3 caddeyi ulaşıma kapatıp, insanlara o caddelerde maske takma zorunluluğu getirdiklerini hatırlatan Ereğli Kaymakamı Çiftçi, ''Nüfus yoğunluğu ve sosyal hareketliliğin  yoğun olduğu 3 caddeyi araç trafiğine kapattık ve maske takılması zorunluluğunu getirdik. Maskesiz dolaşanlara para cezası uyguladık. Çünkü Çin'de yapılan bazı araştırmada gördük ki birçok taşıyıcı insanın hiçbir semptom göstermediği için bir başka insana bulaştırma olasılığının olduğu bilim adamlarınca tespit edilmiştir. Bu yüzden ana arterlerde, nüfusun yoğun olduğu  caddelerde, pazarlarda, toplu taşıma araçlarında maske takma zorunluluğu getirdik.  Kararlara uymayanlara idari para cezası uyguladık. Burada amacımız halkımızı asla cezalandırmak değil toplumsal sağlığı korumaktır. Ama sağlık için bazı uygulamalar yapmak zorundayız. Bu çerçevede hafta sonu sokağa çıkma yasağına uymayan, maske takmamak, seyahat izni olmadan seyahat eden, 65 yaş üstü ve 20 yaş altında sokağa çıkmak olmak üzere toplam Ereğli'de  557 kişiye, 298 bin lira idari para cezası yazdık.''diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.