1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. EREĞLİ'DE UYARLIRA UYMAYANLARA CEZA YAĞDI!
EREĞLİ'DE UYARLIRA UYMAYANLARA CEZA YAĞDI!

EREĞLİ'DE UYARLIRA UYMAYANLARA CEZA YAĞDI!

Ereğli'de kurallara uymayanlara ceza yağdı.

A+A-

Konya'nın Ereğli İlçesinde uyarı ve ikazlara uymayan 65 yaş üzeri ve maskesiz girilmesi yasak olan bölgelere giren kişilere para cezası kesildi.

Korona virüsün yaygınlaşmasının engellenmesi amacı ile İçişleri Bakanlığınca alınan tedbir kararları gereğince Ereğli İlçemizde vatandaşlarımız tekrar eden ikazlar ile uyarılmaktadır.

Yapılan uyarılara rağmen yasaklara aykırı hareket eden şahıslar hakkında Ereğli İlçe Hıfzıssıhha Kurulunun ilgili kararları gereği idari işlemler uygulanmaktadır.

Yapılan denetimlerde 65 yaş üzeri 8 vatandaşın ihlali sürdürdüğü tespit edilerek şahıslar hakkında 1593 Sayılı Hıfzıssıhha Kanunun 282. Maddesi gereğince 800’ er TL idari para cezası uygulanmıştır.

Yapılan denetimlerde 01.01.2000 sonrası doğum tarihli olan 37 şahıs hakkında 1593 Sayılı Hıfzıssıhha Kanunun 282. Maddesi gereğince 800’ er TL idari para cezası uygulanmıştır.

Yapılan denetimlerde maskesiz girilmesi yasak olan Atatürk Caddesi, Rasim Erel Caddesi ve Dr. Rauf Denktaş Kıbrıs Caddesinde maskesiz olarak tespit edilen 54 şahsa 5326 Sayılı Kabahatler Kanunun 32. Maddesi gereğince 392’ şer TL idari para cezası uygulanmıştır.

İçerisinde bulunduğumuz zorlu süreçte halk sağlığının korunması yönünde kararlı mücadelemiz devam edecek olup bu yönde yapılacak bütün ihlallere karşı cezai işlemlerin uygulanmasına devam edilecektir.

Lütfen kolluk güçlerinin ikaz ve uyarılarına uyalım ki, hem kendi sağlığınızı ve can güvenliğinizi yine başkalarının sağlığını risk ve tehlikeye sokmaya hakkımız yoktur. Bu konuda duyarlı olalım ve evde kalalım sokağa çıkma zorunluluğumuz var ise uyarılara ve alınan tedbirlere riayet edelim.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum