1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Ereğli’de Yatırımlar Hız Kesmiyor
Ereğli’de Yatırımlar Hız Kesmiyor

Ereğli’de Yatırımlar Hız Kesmiyor

Ereğli Rüstem Paşa Kervansarayı Restorasyonu, İtfaiye Binası, 11 Adet Halı Saha, yeni Cadde düzenlemeleri, İvriz Bölgesinde yapılacak Entegre Eko Turizm Projesi, İmam Hatip Lisesi ve Orhaniye Meryem Eken Ortaokulu çevre düzenlemeleri kapsamında yapılan ça

A+A-

Ereğli Rüstem Paşa Kervansarayı Restorasyonu, İtfaiye Binası, 11 Adet Halı Saha, yeni Cadde düzenlemeleri, İvriz Bölgesinde yapılacak Entegre Eko Turizm Projesi, İmam Hatip Lisesi ve Orhaniye Meryem Eken Ortaokulu çevre düzenlemeleri kapsamında yapılan çalışmaların açılış töreni görkemli oldu. Programa Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hasan Kılca, Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Halkapınar Belediye Başkanı Fahri Vardar, Konya Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, AK Parti Ereğli Koordinatörü Seyit Ali Tekeli, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı İbrahim Büyüktorun, Teşkilat Üyeleri, Meclis Üyeleri, STK Temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

01-001.jpg

Programın açılış konuşması için kürsüye gelen Başkan Özgüven: “Ereğli’mizle özdeşleşen tarihi Kervansarayımızın restorasyon çalışmaları için ilk adımı atıyoruz. 1552 yılında Damat Rüstem Paşa tarafından Kanuni Sultan Süleyman döneminde Mimar Sinan’a yaptırılan bu eşsiz eser maalesef yıllardan beri ihmal edilmiş. 1985’li yıllarda küçük bir onarım geçiren bu eser daha sonrasında kaderine terk edilmiş. 2014 tarihinden itibaren Büyükşehir yasası ile bizim talepleri doğrultusunda Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın da talimatlarıyla bakım-onarım listesine alındı. Büyükşehir Belediyemiz tarafından karşılanacak ve yaklaşık 6 Milyona mal olacak bu proje ile Atalarımızın eserine sahip çıkıyoruz. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim. Şehirlerin kültürü çok önemli, kültürümüzü yaşatmak ve ileriye taşımak adına önemli hizmetler yapıyoruz. Ata yadigari olan bu güzel eser yanında tarihi Ulu Camii, parkı ve meydanı ile Ereğli’mizin kalbi, cazibe merkezi haline dönüşecek. Bizler bizden öncekilerle mukayese yapmadan Büyükşehir Belediyemiz, hükümetimizle ve mevcut kadrolarımızla beraber kendimizle yarışıyoruz. Yer altı çalışmaları, asfalt, köyden mahalleye dönen yerlerimdeki çalışmalar, su depoları ve su hatlarıyla kalıcı eserler ortaya koyuyoruz. Yaptığımız 10 Bin tonluk su deposu ile sularımız gürül gürül akıyor. Büyükşehir yasasıyla beraber birçok konuda temele dayanan kalıcı hizmetler gerçekleştiriyoruz. Havasıyla, suyuyla Ereğli’miz Türkiye’nin güzide yerlerinden birisi. Ama bu güne kadar o ve bu nedenle hizmet noktasında bazı şeyler ötelenmiş bu noktada bizler taşın altına elimizi koyuyoruz, koymaya devam edeceğiz. İlçemiz kangren haline gelen sorunlarını bir bir çözüyoruz, çözeceğiz. Vatandaşalarımızın bize olan ilgi ve olumlu tepkileri en büyük gücümüz. Onların da desteği ile hizmet etmeye devam edeceğiz. Ülkemizi, şehrimizi Cumhurbaşkanımızın da ifadesi ile 2023, 2053, 2071 hedeflerimize ulaştırmak için güçlü olmamız gerekiyor. Allah birliğimizi ve beraberliğimizi daim etsin. Sözlerimi noktalarken şehrimize yapılan tüm hizmetler için Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.

2-091.jpg

Daha sonra kürsüye gelen Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran: “Tarihimize sahip çıkmak adına yapılan bu güzel proje Ereğli için çok kıymetli. Bu güzel çalışma ve tüm çalışmalar için Büyükşehir Belediye Başkanımız, Ereğli Belediye Başkanımız ve ekiplerine teşekkür ediyorum. Ereğli için yapılan hizmetlerin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Büyükşehir yasası ile beraber geride bıraktığımız 3 yılda Ereğli’ye 110 Milyondan fazla yatırımı gerçekleştirdiklerini vurgulayan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek: “Ereğli sadece Konya’mızın değil bölgemizin parlayan yıldızı. Ereğli’ye İlçe Belediyemiz ile beraber önemli hizmetler yapıyoruz. Rüstem Paşa Kervansarayı’nın retorasyon çalışması ile bu bölgede önemli bir yeniliğe ve değişime imza atacağız. İlk etapta 5-6 Milyonluk bütçe ayırdığımız bu projenin yapımı tamamlanana kadar bu bütçenin artacağını tahmin ediyorum. Ereğli’ye hayırlı mübarek olsun. Rüstem Paşa Kervansarayı sadece Ereğli için değil Osmanlı ve Anadolu tarihi açısından da Ülkemiz için büyük bir önemi var. Selçuklu başkenti olan Konya’mız ayrıca fazla anılmasa da Osmanlı Dönemi’nde de şehzadeler şehridir. İşte Rüstem Paşa Kervansarayı bunun bir göstergesidir. Bu anlamda tekrar canlanması hem Bölgemiz hem Ülkemiz için önemli bir olaydır. Ayrıca Ereğli’de prestij caddeler yapıyoruz, asfalt çalışmaları yapıyoruz, Anadolu İmam Hatip Liselerimiz tamamlandı, 11 halı saha çalışmalarımızın ve yeni İtfaiye binamızın temelini atacağız. Konya ve Ereğli’de bütçe imkanlarımızı zorlayarak bütün sorunları çözmeye çalışıyoruz. Planlamalarımızı yaptık ve hizmetlerimizi bir bir tamamlayacağız. Bu hizmetlerde emeği olan Başta Ereğli Belediye Başkanımıza ve herkese teşekkür ediyorum” dedi.

3-081.jpg

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Tarihi Rüstem Paşa Kervansarayı’ndaki restorasyon çalışmalarının ilk harcını atarak; Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Halkapınar Belediye Başkanı Fahri Vardar, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hasan Kılca, KOSKİ Genel Müdürü Ercan Uslu, Genel Sekreter Yardımcıları ve daire başkanları ile birlikte incelemelerde bulundu. Ardından diğer çalışmaları inceleyen heyet yeni İtfaiye binası ve 11 yeni halı saha yapımı çalışmalarının temelini attılar.

4-065.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.