1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Ereğlili Hemşehrimiz Porto’da Şampiyon oldu
Ereğlili Hemşehrimiz Porto’da Şampiyon oldu

Ereğlili Hemşehrimiz Porto’da Şampiyon oldu

Ereğlili  Tenisçi Altuğ Çelikbilek Portekiz’de düzenlenen Uluslararası Porto Open Turnuvasında şampiyon oldu.

A+A-

Ereğlili  Tenisçi Altuğ Çelikbilek Portekiz’de düzenlenen Uluslararası Porto Open Turnuvasında şampiyon oldu. Final maçında Fransız QuentinHalys’i 6-2 ve 6-1’lk setlerle 2-0 mağlup ederek zafere ulaşan Çelikbilek toplamda altıncı, ATP Challenger seviyesinde ise ilk şampiyonluğunu kazandı.
Çelikbilek sert zeminde düzenlenen ATP Challenger Tour'dayarı final ve finalde rakiplerine yalnızca 6 oyun verdi. Finalde Fransız QuentinHalys ile karşılaşan Çelikbilek, 1 saat 7 dakikalık mücadele sonunda 2-0 galip gelerek Marsel İlhan ve Cem İlkel’in ardından Challenger seviyesinde şampiyonluk kazanan üçüncü Türk tenisçi unvanını elde etti.
Porto Open ile ilgili değerlendirme yapanÇelikbilek, "Turnuvaya çok kötü başladım, top hissiyatım ve genel hissiyatım çok kötüydü ama her maç mücadele vererek ve maçlardan sonra ekstra antrenmanlar yaparak üzerine koyduğumu düşünüyorum. Final ve yarı finalde ise çok iyi tenis oynayarak rahat galibiyetler alıp ATP Challencer seviyesinde ilk şampiyonluğumu elde ettim" dedi.
Şampiyon tenisçi Altuğ Çelikbilek, Türkiye’nin 1 numarası olmasıyla ilgili olarak da, "Tabii ki de Türkiye 1 numarası olmak özel bir his. İnşallah Cem ile birlikte kendimizi daha yukarı çekeriz.Böylece kimin 1 kimin 2 olduğundan ziyade Türk tenisinde iki sporcu ilk 100’e girmiş, ilk 50’ye girmiş hatta belki daha iyisini yapmış olur. Benim için bu daha önemli" diye konuştu.

ereglili-hemsehrimiz-portoda-sampiyon-oldu.jpgÇELİKBİLEK ASLEN KONYA EREĞLİ’Lİ
Altuğ Çelikbilek köklü bir sporcu aileden geliyor. Ereğlispor kulübüne ve Ereğlili atletlere yıllarca hizmet eden Ali Borazan’ın torunu olan Çelikbilek’in annesi Şaziye Hanım milli atlet olarak bir çok başarı elde etti. Halen öğretmenlik yapan Şaziye Hanım atletizme de hakem olarak hizmet ediyor. Teyzesi Kadriye’de spor hayatının ardından ve Beden Eğitimi öğretmenliği yapıyor.24 yaşındaki Altuğ Çelikbilekailesinin işi gereği Antalya’da dünyaya geldi ve yaşamını İstanbul’da sürdürüyor.

ereglili-hemsehrimiz-portoda-sampiyon-oldu-001.jpg

ereglili-hemsehrimiz-portoda-sampiyon-oldu-002.jpg199cb5e9-2639-4718-a6a9-bfe6d3b7a869.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.