1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Ereğlili iş insanı böyle dolandırıldı!
Ereğlili iş insanı böyle dolandırıldı!

Ereğlili iş insanı böyle dolandırıldı!

Dolandırıcılardan ‘virüs’ vurgunu! Tek tıkla 9 milyon 850 TL. buhar oldu.

A+A-

Konya'nın Ereğli ilçesinde yaşayan iş insanı Alaaddin A. (36), yurtdışı seyahati sırasında cep telefonuna gelen mesajla hayatı kâbusa döndü. Cep telefonuna virüs bulaştığı şeklinde bildirim gelen, ardından 'virüs temizleme uygulaması indirin' talimatları üzerine program indiren genç iş adamı Türkiye'ye döndüğünde hesabından 9 milyon 850 TL'lik işlem yapıldığını gördü.
Ereğli ilçesinde yaşayan genç iş insanı Alaaddin A. 1 yıl önce İtalya'ya gitti. Burada kullanmış olduğu cep telefonuna telefonunuza virüs bulaştı şeklinde bildirim geldi.
Ardından da virüs temizleme programı indirin direktifleri üzerine denilen programı indirdi. Alaaddin A. sonrasında 3 gün sonra Ereğli ilçesine geldi.
Burada telefonunu tamirciye bırakan iş adamı daha sonra bankayı arayınca gerçeği öğrendi. Hesabından parça parça 9 milyon 850 bin TL'sinin çekildiğini öğrenen Alaaddin A. emniyete giderek suç duyurusunda bulundu.
PARALARI KRİPTO HESAPLARDA DOLAŞTIRIP İZİNİ KAYBETTİRMEYE ÇALIŞMIŞLAR!
Dolandırıcılık olayı ile ilgili çalışma yapan polis, şüphelilerin iş adamının hesabından çekilen 5 milyon TL'yi Sermed Ö'nün (21) hesabına aktardıkları, daha sonra parayı Sermed Ö'nün kripto cüzdan hesaplarına gönderdikleri ortaya çıktı.
Borsası tespit edilemeyen bir kripto cüzdanına transfer yaptıkları, daha sonra ise çok sayıda kripto cüzdanlar arasında paralar parçalanarak paranın izinin kaybettirdikleri belirlendi.
Dolandırılan paranın yaklaşık 5 milyon TL si polis ekipleri tarafından elde edildi. Kalan tutarınsa önümüzdeki günlerde halen devam etmekte olan mahkeme sürecinin sonrasında verileceğini ümit ediliyor.
Şebeke üyelerinin Adana, Antalya ve Kıbrıs nüfusuna kayıtlı şahıslar olduğu ve Türkiye’nin dört bir tarafından kişiler olduğu belirtildi. Dolandırıcılık olayına karışan şüpheliler ise yakalanarak tutuklandı. Şahıslar Ereğli cezaevine teslim edildi.  Dolandırıcı mağduru iş adamı Alaaddin A.nın vatandaşların daha dikkatli olması istedi.
Bizlerde genç iş insanı Aladdin A. ya geçmiş olsun diyoruz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.