1. HABERLER

  2. Ereğlili Kadınlar Hizmetkarına Sahip Çıkıyor

Ereğlili Kadınlar Hizmetkarına Sahip Çıkıyor

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Milliyetçi Hareket Partisi Ereğli İlçe Başkanlığı tarafından Kültür düğün salonunda muhteşem bir etkinlik...

A+A-

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Milliyetçi Hareket Partisi Ereğli İlçe Başkanlığı tarafından Kültür düğün salonunda muhteşem bir etkinlik düzenlendi.

Salonun hınca hınç dolu olduğu gözlenirken, muhteşem kalabalığın görülmeye değer bir coşkuyla ve Türk Bayraklarıyla karşıladığı  Ereğli Belediye Başkanı MHP Belediye Başkan adayı Hüseyin Oprukçu,MHP İlçe Başkanı İrfan Aksoy ve Belediye Meclis üyesi adayları Ereğlili hanımları selamladılar.Ereğli tarihinde ilk kez bu denli coşkuyla ve muhteşem bir kalabalıkla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlama etkinliği gerçekleşirken,Kültür düğün salonunu hınca hınç dolduran Ereğlili kadınlara kırmızı karanfillerle 8 Mart dünya kadınlar günü kutlandı.

Saygı duruşu ve İstiklal  Marşının okunmasıyla başlayan program günün anlam ve önemine dair konuşmalarla devam etti.MHP Belediye Meclis üyesi adayı Nuriye Ağır yaptığı konuşmada 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutladı ve şöyle konuştu;” Varlıklarıyla hayatın her alanında fedakarlık yapan kadınlarımız,nezaketleri ve zarafetleriyle de toplumun denge unsuru olmuşlardır.Toplumların temeli sayılan ailelerin temel taşıdır kadınlar.Peygamber Efendimizin de dediği gibi onlara şefkat ver sevgiyle muamele ediniz.Onlar hakkında Allah ‘tan korkmanızı tavsiye ederim,buyurmuşlardır.Bütün kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar gününüzü kutluyorum” dedi.

“ Bütün güzelliklerin sizlerle olması dileklerimle 8 Mart dünya kadınlar gününü en kalbi duygularımla kutluyorum” diyen MHP Ereğli İlçe Başkanı İrfan Aksoy ise ;” İslamiyet’ten önceki Arap toplumlarında kadının ve kız çocuğunun düne kadar değerinin olmadığını hepimiz okuduk.16. ve 17. Yüzyıl Avrupa’sında ise şeytandan daha değerli olarak görülen bir anlayış varken,İslam’dan önceki Türk toplumunda ise  erkek için kadına verilen değer şu atasözüyle izah edilmiştir.Birinci zenginlik sağlık,ikinci zenginlik ise kadındır.Kadın bereket kaynağıdır.Türk Milleti için kadının yeri erkeğin daima yanındadır.Gününüz kutlu olsun “ dedi.

“ Varlığınız her daim bizim başımızın tacı “ diyen Ereğli Belediye Başkanı MHP Belediye Başkan adayı Hüseyin Oprukçu,” Siz olmasaydınız,dünyanın var olmayacağı gerçeğini idrak edenlerdeniz.8 mart Dünya Kadınlar Gününün bütün kadınlarımıza,dünyaya,insanlığa,Türk Milletine ve siz değerli Ereğlili kadınlarımıza kutlu olmasını temenni ediyorum. Hz.Peygamber ;Cennet anaların ayağı altındadır ,buyurmuştur.Ana gibi yar Ereğli gibi diyar olmaz diyoruz biz de. Ereğli’de sizler varlığınızla varlığımızı anlamlandırdınız” dedi.Oprukçu konuşmasına şöyle devam etti;” Ereğli’de soluk alamamamız için ellerinden geleni yaptılar.her türlü ezaya,cefaya,baskıya maruz bıraktılar.Ancak biz Ereğli’mizi yaşanabilir bir Ereğli yapabilmek için çalışmak zorundaydık ve çok iyi çalıştığımızı görüyorsunuz.Ereğlili kendi hizmetkarını nereye varacağını,nasıl başaracağını çok iyi biliyor.Onun için siz hanımefendiler gibi bütün Ereğli de hizmetkarına sahip çıkıyor,sahip çıkmaya devam edecek.Kamuoyu yoklamalarından görüyorum ki,Ereğlili kadınlarımızın hizmetlerimizi erkeklerimizden daha çok taktir ettiklerini görüyorum.Ereğli’deki kadınlarımızın % 70’i Belediye Başkanını ve onun yol arkadaşlarını taktir ediyor.Kadınlarımızın kızlarımızın  melek girmedik sokaklardan üzüntü içinde gidebiliyorsanız.Bizim gazinoların şehir dışına taşımamıza borçluyuz.Kadınlarımız,kızlarımız Ereğli’nin bir mahallesinden diğer mahalleye gece karanlığında birle huzur içinde rahatlıkla gidebilsinler diye Ereğli’de ne kadar kirli ve karanlık nokta varsa temizledik.Oğuz Ata Sosyal Tesislerinin eski kirliliğini bir hatırlayın.Şimdi o muhteşem alanda bir de kadınlarımıza hanımlar lokalini hizmete sunduk.Kadınlarımız orada buluşuyor,gün yapıyorlar.Kadınlar Lokaline Gökçe Ana Kadınlar Lokali dedik.Neden Gökçe Ana ? Ana Türk Kültüründe Ana toplayandır,ayrıştırmayan birleştirendir,ana önderdir ,ana biz de baş tacıdır. Ereğli’de bir ilk olan kadın konuk evini her şeyiyle hazır bir şekilde önümüzdeki günlerde açacağız.Kadınımız şiddet görüyorsa kınıyorum.Kadınımız zorda ve darda ise onun bize uzattığı eli tutmaya mecburuz ve mahkumuz.Türkiye’nin yarınlarının inşa edileceği bu süreçte dönüşü olmayan bu gidişatın önünün  kesilmesi bakımından analarımıza,bacılarımıza,kadınlarımıza çok büyük bir  sorumluluk düşüyor.Aldatılan ve kandırılan insanlara durun demenin vakti 30 Mart’tır. Belediye meclisinin %51’nin kadınlar olması lazım geldiğini çok arzu ettim.Kadın eli değmeyen hiçbir işte muzaffer olma şansımız yok.Önümüzdeki dönemde sosyal bir Belediyecilik anlayışıyla kadınlarımızla yol arkadaşlığı yapmak istiyoruz” dedi.

Ereğlili kadınlara “ Ereğli’nin geleceğini inşa ederken bizimle yol arkadaşlığın var mısınız ? “ sorusuna salonu hınca hınç dolduran Ereğlili kadınlar muhteşem bir coşkuyla “Varız “ dediler.

Program kapsamında Konya’lı Eda’nın konseri ile Ereğlili kadınlar doyasıya eğlendiler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.