1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Ereğli’nin En Büyük “Tefecilik” Olayı
Ereğli’nin En Büyük “Tefecilik” Olayı

Ereğli’nin En Büyük “Tefecilik” Olayı

Konya’nın Ereğli İlçesinde tefecilik yaptıkları iddia edilen kişilere yönelik 6 Ocak 2023 Günü, Polisin düzenlediği şafak baskınında şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalar sonucu bazı kişiler gözaltına alınmıştı.

A+A-

Olayda, gözaltına alınan kişilerin sözde gazeteci olduklarının iddia edilmesi dikkatleri arttırdı. Mağdur vatandaşların ifadesinde, olayda adı geçen sözde gazeteci şahısların tefecilik faaliyetini aktif olarak 2018 yılından beri yaptığı ve sürekli faize para sattığını iddia edildi.

“PARA ALIŞVERİŞİ GAZETECİLİK BÜROSUNDA GERÇEKLEŞTİ”

Şikayetçi olan mağdur vatandaşların bir diğer iddiası ise defalarca kez gerçekleşen para alışverişlerinin sürekli seyyar olarak çeşitli adreslerde, çay ocakları, esnaf dükkanları, çiftlikler, araç içerisinde ve gazetecilik bürosunda gerçekleştiği şeklinde oldu. Ve banka önlerini sürekli mesken tuttuklarıda iddialar arasında yer aldı.

“BASIN KİMLİĞİNİ KULLANARAK GÜVEN OLUŞTURMAKTA”

Gözaltına alınan şüphelilerin Ereğli’de çok sayıda esnaf, kamu kuruluşu çalışanı, çiftçi ve çeşitli meslek sahibi vatandaşları mağdur ettikleri iddialar arasında. Mağdurların üzerlerine kayıtlı değerli gayrimenkullerin satılmasına, iş yeri sahipleri mağdur edilerek ödeme gücü kalmayan vatandaşların batmasına neden olurken, bu yöntemlerle tefecilik yapan şüpheliler, büyük oranda haksız kazanç elde ettikleri iddia edildi.

ÇOK SAYIDA VATANDAŞ ZOR DURUMDA

Şüpheli sözde gazetecilerin birden çok vatandaşa tefecilik yapmasıyla ortaya çıkan milyon liralık kazançta iş yerini kapatmak zorunda kalan, ekonomik anlamda zor duruma düşen mağdur vatandaşlar ilgili kurumlardan yardım bekliyor.

Ereğli'de tefecilerden mağdur olan vatandaşlarımızın Cumhuriyet savcılığına veya Emniyet müdürlüğüne giderek bilgi vermesi önem arz etmektedir.

Olayla ilgili soruşturma çok yönlü olarak devam ediyor.

Mağdur vatandaşların sesi olmaya ve yanlarında olmaya devam edeceğiz…

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.