1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Ereğli’nin Yani Kaymakamı İSMAİL GÜLTEKİN
Ereğli’nin Yani Kaymakamı İSMAİL GÜLTEKİN

Ereğli’nin Yani Kaymakamı İSMAİL GÜLTEKİN

İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, 2018 Yılı Mülki  İdare Amirleri Atama Kararnamesiyle bulundukları yerlerde görev sürelerini  tamamlayan ya da hizmet ve mazeretleri gereğince kararname kapsamına alınan 471  mülki idare amirinin görev

A+A-

İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, 2018 Yılı Mülki  İdare Amirleri Atama Kararnamesiyle bulundukları yerlerde görev sürelerini  tamamlayan ya da hizmet ve mazeretleri gereğince kararname kapsamına alınan 471  mülki idare amirinin görev yerleri, liyakat ve kıdemleri dikkate alınarak değiştirildi.

Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

İçişleri Bakanlığı merkez teşkilatında görevli 8 mülki idare amiri başka bir göreve atanırken, 8 kaymakam ve bir vali yardımcısı merkezde değişik görevlere getirildi.

Bugün Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Atama Kararnamesi ile Ereğli’ye İstanbul Vali Yardımcılarından İsmail Gültekin Kaymakam olarak atandı.

ismail-gultekin1.jpg

Buna göre, aralarında vali yardımcısı ve kaymakamların da bulunduğu 471 mülki idare amirinin görev yeri değiştirildi. Atamalar, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2. ve 3. maddeleri gereğince yapıldı.

Yapılan atamalar çerçevesinde Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran Rize Vali Yardımcılığına atanırken, yerine İstanbul Vali Yardımcısı İsmail Gültekin Ereğli Kaymakamı olarak atandı.

Merkezde görev yapan 11 mülki idare amirinin, vali yardımcılığı ve kaymakamlığa atamaları yapıldı.

Vali yardımcısı sayısı azaltıldı

Vali yardımcılarının kaymakamlıklara atanmasıyla vali yardımcılığı sayısında azaltılmaya gidildi. Böylece 610 olan vali yardımcısı sayısı, iki yıllık süreçte 314'e indirildi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerindeki ilçelere tecrübeli ve başarılı kaymakamların atamaları planlandı. Yapılan atamalarla söz konusu bölgelerdeki tüm ilçelere kaymakam ataması gerçekleştirilerek kaymakamsız ilçe bırakılmadı.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde kayyum olarak çalışan ve görev süresi biten kaymakamların başka il ve ilçelere atamaları yapıldı.

Ereğli’nin yeni Kaymakamı İsmail Gültekin’e yeni görevinin hayırlı olmasını diliyoruz.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.