1. HABERLER

  2. Ereğli’ye Bacasız Fabrika Kazandırıldı

Ereğli’ye Bacasız Fabrika Kazandırıldı

Ereğli Süt Üreticileri Birliği tarafından başlatılan ve hayata geçen Hayvanda Islah Projesi kapsamında Avrupa’dan getirilen ilk grup düvelerin kura çekilişleri...

A+A-

Ereğli Süt Üreticileri Birliği tarafından başlatılan ve hayata geçen Hayvanda Islah Projesi kapsamında Avrupa’dan getirilen ilk grup düvelerin kura çekilişleri tamamlandı.

Ercüment Sarıkafa ve Yönetim Kurulu Üyelerinin göreve gelmesiyle, Hayvanda Islah Projesi kapsamında 10 bin baş düvenin Ereğli’ye getirilerek günlük 22 bin ton olan süt üretimini iki katına çıkarmak için başlatılan proje başarılı bir şekilde hayata geçirildi.

Geçtiğimiz günlerde yurtdışından Ereğli’ye getirilen düveler bugün de kura çekimleri ile sahiplerini buldu. Zorbey Tarım ve Hayvancılık çiftliğinde gerçekleştirilen projeye AK Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez ve Ereğli protokolünün yanı sıra Ziraat Bankası üst düzey yöneticileri, hayvan yetiştiricileri ve yüzlerce davetli katıldı.

Kuranı Kerim Tilaveti ve Dualar eşliğinde başlayan programın açılış konuşmasını Birlik Başkanı Ercüment Sarıkafa yaptı. Ereğli Süt Üreticileri Birliği olarak Ereğli’ye bacasız fabrika kazandırdıklarını söyleyen Sarıkafa konuşmasında Türkiye’nin en büyük Üriteci Birliği olarak en büyük projeye de imzalarını atmak istemelerinden hareketle başlattıkları Hayvanda Islah projesi kapsamında 10 bin baş düvenin çeşitli Avrupa ülkelerinden Ereğli’ye getirilerek, Ereğli ekonomisi ve Ereğli üreticisine katma değer sağlamış olmaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Konuşmasında projenin başından bugüne kadar kendilerini yalnız bırakmayan AK Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzelmez’e, Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü ve kendilerine inanan Süt Üreticilerine teşekkür eden Sarıkafa, düvelerin Ereğli ekonomisine ve üreticilere şimdiden hayırlı olması temennisinde bulundu.

Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven ise Ereğli’nin süt üretiminde Türkiye’nin ilk sıralarında yer aldığını hatırlatarak, büyük bir cesaretlilikle başlatılan projenin Ereğli ekonomisine, Ereğli üreticisine ve Ereğli insanına ciddi manada katma değer sağlayacağını dile getirdi. Böylesine güzel bir proje ile Ereğli’nin adını bir kez daha duyuran Birlik Başkanı Sarıkafa ve yönetimine teşekkür eden Özgüven, projenin hayırlı olmasını temenni etti.

Süt ve Süt ürünlerinde Ereğli’nin Türkiye portföyünde ciddi bir yeri olduğunu ifade eden Ereğli Kaymakamı Şakir Erden ise bu portföyün daha büyümesine katkı sağlamak amacı ile gerçekleştirilen projenin önemine değindi. Erden, projenin hayırlı olması temennisi ile sözlerini sonlandırdı.

Projenin başından sonuna kadar destek olan AK Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez ise, Ercüment Sarıkafa ve yönetiminin büyük bir proje ile Ereğli’nin ekonomisine destek olduğunu ve böylesine büyük bir projenin Türkiye’de sayılı projelerden olduğunu kaydetti. Projenin hayata geçirilmesinde büyük katkısı olan Sarıkafa ve yönetimi ile Ziraat Bankası üst düzey yöneticilerine teşekkür eden Üzülmez, projenin hayırlı olmasını temenni etti.

Konuşmaların ve plaket takdimlerinin ardından kurada ismi çıkan ilk 6 hayvan yetiştiricisine protokol üyeleri tarafından kura ile belirlenen düveler verildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.