1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. EREĞLİ'YE ÜÇÜNCÜ FAKÜLTE MÜJDESİ
EREĞLİ'YE ÜÇÜNCÜ FAKÜLTE MÜJDESİ

EREĞLİ'YE ÜÇÜNCÜ FAKÜLTE MÜJDESİ

Ereğli Yükseköğrenimi Geliştirme Derneği  Başkanı Ergun Özgüven, Ereğli'ye üçüncü bir fakülte açılması için fırsat doğduğunu belirtti.

A+A-

Ereğli Yükseköğrenimi Geliştirme Derneği  Başkanı Ergun Özgüven, Ereğli'ye üçüncü bir fakülte açılması için fırsat doğduğunu belirtti.

Ergun Özgüven'den edinilen bilgiye göre; İstanbul’da yaşayan Ereğlili işadamı Mustafa Özşenol tarafından yaptırılarak Türk Hava Kuvvetleri Üniversitesi'ne bağışlanan fakülte binası, Türk Hava Kuvvetleri Üniversitesi'nin yaşadığı zorluklar nedeniyle eğitime başlayamadı. Özgüven yaptığı açıklamada, fakülte için yapılan binanın Ereğli yüksekokullarının bağlı olduğu  Necmettin Erbakan Üniversitesi'ne devredilmesi için görüşmeler yapılmış ve varılan anlaşma gereği Ereğli'ye kazandırılan fakülte binasının eğitime kazandırılma sürecinin hızlandırılması için Necmettin Erbakan Üniversitesi'ne devir işlemlerinin tamamlandığını belirtti.

Özgüven açıklamasına şöyle devam etti:

"Ereğli kamuoyuna ve yetkililere düşen görev,  Ereğli'ye hizmet binası hazır olan (13 Dersliği, 4 Bilgisayar laboratuarı, kütüphanesi ve yeteri kadar öğretim üyesi odaları olan) üçüncü bir  fakülte açılması için bir fırsatın olduğunu görerek bu eğitim yuvasının bir an önce eğitim öğretime açılması ve öğrencileri ile buluşturulması ile birlikte yaklaşık 4 yıldır bitmiş vaziyette boş olarak duran milli servetin bir an önce işlerlik kazandırılması  Ereğli kamuoyunun en büyük arzusudur. Dört dörtlük bir eğitim binası yapılmış yıllardır atıl duruma düşürülmüştür bir an önce zaman kaybetmeden bu sorunun çözülmesi en büyük dileğimizdir."

ozsenol-okul-001.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.