1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Erzurumlular Derneği Etyemez ve Erdal’ı Ağırladı
Erzurumlular Derneği  Etyemez ve Erdal’ı Ağırladı

Erzurumlular Derneği Etyemez ve Erdal’ı Ağırladı

Ereğli Erzurumlular Derneği AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Adem Erdal’ı ağırladı.

A+A-

Ereğli Erzurumlular Derneği AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Adem Erdal’ı ağırladı.

Derneğin her hafta bir siyasetçiyi ağırlayarak sohbet etme imkanı sağladığı toplantıya bu hafta AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Adem Erdal katıldı.

899fe994-5dd0-4f07-ac5a-1418cdd73ab5.jpg

AK Parti İlçe Başkanı Zübeyir Dursun’un da katıldığı programda 31 Mart seçimleri ve Ereğli yatırımları konuşuldu.

Dernek Başkanı Sadrettin Kaya’nın katılımların dolayı teşekkür ettiği konuşmasının ardından AK Parti İlçe Başkanı Zübeyir Dursun söz alarak 31 Mart yerel seçimleri için destek istedi.

1439e95c-2ec9-44b8-a5c8-c194c6310746.jpg

Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Adem Erdal ise Ereğli’de farklı kültürlerin bir arada olmasını memleket zenginliği olarak gördüklerini ifade ederek, “Biz her kültüre, her yöreye eşit mesafedeyiz. Bizim derdimiz millet bizim derdimiz hizmet. Ereğli’ye ve ülkemize hizmet etmek bizim için şereftir. 31 Mart’ta sizlerin desteğini bekliyoruz” dedi.

b8179692-8fc8-4c20-a545-5afe6ae78448.jpg

Seçimlerin demokrasilerin vazgeçilmez unsurları olduğunu belirten AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez ise, “Seçimler hizmet yarışıdır. 31 Mart’ta yerel seçimler yapılacak. Bu seçimde MHP ve AK Parti Cumhur İttifakını oluşturarak seçimlere ortak aday ile girecek. Ereğli’de ittifakın adayı Adem Erdal’dır. 14 yıllık belediyecilik tecrübesi, eğitimi, gülen yüzü ile Ereğli’ye güzel hizmetler yapacaktır. Seçim sürecinde özellikle aday belirleme sürecinde iki parti Büyükşehirlerde ittifak anlaşması yapmış ve adayların da mevcut partideki adaylar olması konusunda anlaşmışlardır. İki partinin karar organları Konya’da 5 ilçede MHP, geri kalan ilçeler ise AK Parti ile yola devam kararı almışlardır. Ortada hiçbir resmi evrakla açıklama yapılmamışken ‘benim hakkım çiğnendi’ mantığı gütmek kimseye yakışmıyor. İki partinin ortak kararı ile Adem Erdal Cumhur İttifakının adayı olmuştur. Bunun haricindeki söylemler gerçeği yansıtmıyor. Bizde adayımıza desteğinizi istiyoruz. 31 Mart’ta Adem Erdal’la hizmet kervanı yürümeye devam edecektir” diye konuştu.

d396a122-34e1-4b73-a1bb-1c2502bb9ab9.jpg

 Ereğli’ye Sosyal Güvenlik Kurumunu kazandırdık. İş-Kur Hizmet Müdürlüğünü getirdik. Bana, ‘Ereğli’nin su sorununu çöz en büyük hizmeti yapmış olursun’ dediler. 10 yıldır uğraşılan kapalı sulama projesini ele aldık ve ilk etapta Sağ Sahil projesini ihale ettirdik. 466 milyon TL’lik bir yatırımı Bakanımızı Ereğli’ye getirip temelini attırarak Ereğli’mize kazandırdık. Ve bakanımıza su kaynağımızın tek bir yerden olduğunu Sol Sahil için de proje yapılması gerektiğini anlattık. Biliyorsunuz o dönemde sol sahil seçim kavgaları yüzünden kurtulamıyordu. 70 kuyusu borç yüzünden kapalı idi. 15 milyon TL’lik borç 25 milyon TL’ye çıkmıştı ve sonunda kapatıldı. Yaptığımız girişimler sonucu Dünya Bankasının 4 projesi Türkiye’de uygulanacaktı. Devreye girdik ve bu 4 projeden bir tanesini Ereğli’ye getirdik. Sol sahil birliğine 450 milyon TL’lik yatırımı 1 yıl içinde ihaleye çıkarıyoruz. Projeler tamamlandığında artık çiftçimiz suyu kendi yönetecek” dedi.

-DÜNYANIN GELECEĞİ GIDADA

Vekil Etyemez dünyanın geleceğinin gıdada olduğunu belirterek, “Ereğli bir tarım şehri. Bu şehirde günlük bin 200 ton süt üretimi yapılıyor. Bünyesinde Şeker Fabrikası gibi bir kuruluş var. Tarım ve hayvancılıkta imkanları en verimli şekilde kullanmak ve değerlendirmek zorundayız” diye konuştu.

-DOKTORLARA SAHİP ÇIKALIM

Hastaların Konya’ya sevk edilmesi konusunda yapılan eleştirilere değinen Vekil Etyemez, “Ereğli’de 33 uzman doktor var. 133 hekim var. 833 bin hasta tedavi edilmiş. 2 bine yakın doğum gerçekleşmiş ve 4 bin ameliyat var. Hastalar Konya’ya sevk edilmesin burada tedavi edilsin isteniyor. Bana ‘Profesör’ getir diyorlar. Profesörler Tıp Fakültelerinde Ereğli’ye nasıl gelecek? Elbette riskli görünen hastalar Konya’ya sevk edilecek. Ereğli’deki bu konuşmalar doktorlara güvensizliği oluşturdu. Böyle bir algıyı biz oluşturduk. Doktorlara sahip çıkmalıyız ve onlara güvenmeliyiz.  Bu algıyı ortadan kaldırmalıyız” şeklinde konuştu.

-EREĞLİ’Yİ İL YAPSAK NİYE BAŞKENT YAPMADIN DERLER

Ereğli’nin İl’liği konusunda verilen vaatlerin gerçeği yansıtmadığını ifade eden Etyemez, “Bir aday çıkıyor Ereğli’yi vilayet yapacağız diyor. Bir diğer il olmazsa Niğde’ye bağlanalım diyor. Geçmişte CHP belediyeyi yönetti niye İl yapamadı. Bağımsız aday 5 yıl Başkanlık yaptı neden İl yapamadı. Bunları yapmak kolay mı? Hükümet ne zaman İl’lik konusunu gündeme getirirse biz kalıbımızı ortaya koyar vilayetliği alırız. İnşallah vilayetlik de bize nasip olur. O zaman olaylara gözü kapalı bakanlar, bu seferde ‘Ereğli’yi niye başkent yapmadın derler” diye konuşurlar” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.