1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Etyemez Ereğli’nin Resmi Basın Kuruluşlarını Ziyaret Etti
Etyemez Ereğli’nin Resmi Basın Kuruluşlarını Ziyaret Etti

Etyemez Ereğli’nin Resmi Basın Kuruluşlarını Ziyaret Etti

AK Parti Konya Milletvekili Halil ETYEMEZ ziyaretlerine ilk olarak Metro TV ve Yeni Ereğli gazetesini ziyaret ederek başladı.

A+A-

Milletvekili Etyemez, Ereğli’nin Resmi Basın kuruluşlarından Metro TV ve Yeni Ereğli Gazetesi Sahibi Attila ATMACA, Ereğli Gazetesi ve Ert TV sahiplerini ziyaret etti. Ziyaretlere AK Parti İlçe Başkanı Zübeyir Dursun ve AK Parti İlçe teşkilatı basın sorumlusu Gökhan Gökşahan'da eşlik etti. Etyemez basın kuruluşları sahip ve yöneticileri ile bir araya gelerek istişarelerde bulundu.

Milletvekili Halil Etyemez, görüşmelerinde gündeme dair açıklamalarda bulundu.

KURALLARA UYALIM

Türkiye’nin, dünyayı etkisi altına alan koronavirüs ile mücadelesinin kesintisiz sürdüğünü belirten Milletvekili Etyemez, Türkiye’de ilk vaka görülmeden gerekli önlemlerin alındığına dikkat çekti.Halil Etyemez, sağlık alanında yapılan dev yatırımların bugün ne kadar doğru olduğunun bir kez daha ortaya çıktığını kaydetti. Mücadele kapsamında vatandaşların da üzerine düşeni yapması gerektiğini aktaran Etyemez, maske, mesafe, hijyen kurallarına mutlaka uyulması gerektiğini vurguladı.

Koronavirüsle mücadele kapsamında Sosyal Koruma Kalkanı ile her daim milletin yanında olduklarının altını çizen Etyemez, “Pandemi nedeniyle zor durumda kalan vatandaşlarımızın, işverenlerin ve işçilerimizin daima yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz.Kısa çalışma ödeneği, nakdi ücret desteği, işsizlik ödeneği, sosyal destek programı ile yaptığımız yardımlar ülke genelinde 31 milyar lirayı aştı. Konya’mızda ise 479 milyona yaklaştı.” dedi.

ENERJİ BAĞIMSIZLIĞI YOLUNDA HIZLA İLERLİYORUZ

Karadeniz’de bulunan doğalgaz rezervine değinen Halil Etyemez, tüm vatandaşların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği müjde ile sevindiğini ancak şer odaklarının bu müjdeden rahatsız olduğunu söyledi. Milletvekili Etyemez, “Türkiye tarihinin en büyük doğalgaz rezervini Karadeniz’de bulduk. 320 milyar metreküp doğalgaz keşfi yapıldı. İnşallah 2023 yılında Karadeniz gazını milletimizin kullanımına sunacağız. Şu anda 3 sondaj ve 2 sismik araştırma gemimiz ile bayrağımız denizlerde özgürce dalgalanıyor. Enerji piyasasındaki gücümüz artıyor, enerji bağımsızlığı yolunda hızla ilerliyoruz.İnşallah Akdeniz’den de müjde bekliyoruz. Tüm şer odaklarının engellemelerine rağmen enerji alanında tam bağımız bir Türkiye olacağız. Karadeniz’de ortaya konulan gayret, Akdeniz’de verilen mücadele milletimizin varlığı ve geleceği içindir. Türkiye olarak biz ne hak yeriz ne de hakkımızı yediririz. Milletimizin denizlerdeki haklarını sonuna kadar savunacağız.” diye konuştu.

TERÖRÜ ÇUKARA GÖMEN TÜRKİYE VAR

Terörle mücadele hakkında açıklamalarda bulunan Etyemez, yapılan operasyonlarla terörün bitme noktasına geldiğini kaydetti. Etyemez, “Artık eski Türkiye yok, güçlü ve büyük Türkiye var. Sınırları içinde terör ile mücadele eden, savunmada kalan bir Türkiye yok. Sınır dışına operasyonlar düzenleyen, teröristleri ininde bulan, terörü çukura gömen bir Türkiye var. Terörle mücadelemizde en büyük gücümüz yerli ve milli savunma sanayimizdir. Savunma sanayinin dışa bağımlılığını yüzde 70'lerden yüzde 30'lar seviyesine düşürdük. 2002 yılında 62 savunma projesi yürütülürken bugün bu sayı 700'e yaklaştı.” şeklinde konuştu.

DAHA GÜÇLÜ VE BÜYÜK TÜRKİYE İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM

AK Parti’nin, sessiz devrimler gerçekleştiren, başörtü sorununu ortadan kaldıran, 86 yıllık hasreti sona erdirerek Ayasofya’yı ibadete açan, yerli ve milli otomobili üretme aşamasına getiren parti olduğuna dikkat çeken Etyemez, durmadan, yorulmadan, bıkmadan ülkeye ve millete hizmet etmeye devam edeceklerini vurguladı. Etyemez, “Bir dönem krizlerle siyasi istikrarsızlıklarla konuşulan ülkemiz, bugün başarıları ile konuşulur hale geldi. Bunu sağlayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğindeki AK Partimizdir.Bizler milletimizle omuz omuza yürümeye devam edeceğiz. Bahanelere sığınmadan, zorluklara aldırmadan daha büyük ve güçlü Türkiye’yi inşa etmek için koşacak, koşturacak, var gücümüzle çalışacağız.2023 hedeflerimizi hayata geçirecek, 2053 ve 2071 Türkiye’sini miras bırakacağız.” dedi.

YATIRIMLARDA EREĞLİ’NİN PAYINI BÜYÜTMEYE ÇALIŞIYORUZ

Ereğli’ye yapılan yatımlar ile ilgili de açıklamalarda bulunan Milletvekili Halil Etyemez, “Bugünümüz dünden daha iyi. Yarımız da bugünden daha iyi olacak. Ülke genelinde yaptığımız yatırımlardan şüphesiz Konya’mız da, Ereğli’miz de payını aldı. Bu payı büyütmek için elimizden geleni yapıyoruz. TOKİ, hızlı tren, yeni devlet hastanesi, ağız ve diş sağlığı merkezi, KYK yurtları, polis okulu, gençlik merkezi, bakım ve rehabilitasyon merkezi ve binası, Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü, öğretmenevi, adliye binaları, kapalı spor salonu ve bir çok yatırımı Ereğli’mize kazandırdık. En önemlisi ise tarımın ön planda olduğu Ereğli’mize 1 milyar değerinde İvriz Sağ ve Sol Sahil Kapalı Sulama Sistemlerini kazandırdık. İnşallah sulama sistemlerinin faaliyete geçmesiyle çiftçilerimizin işleri kolaylaşacak ve üretim artacak. Biz lafla değil, yaptıklarımızla üreticilerimizin, çiftçilerimizin yanındayız. 2019 yılında toplam 118 milyon 720 bin 126 lira üreticilerimize bitkisel üretim ve hayvancılık desteği verdik. Bu ödemeler daha devam ediyor. Diğer yandan ise Büyükşehir Belediyemiz tarafından 2014 yılından bugüne tam 181.2 milyon lira Ereğli’mize yatırım yapıldı. Yatırımlarımızın, desteklerimizin hepsi hemşehrilerimizin mutluluğu ve refahı içindir.” diye konuştu.

Metro tv ve Yeni Ereğli Gazetesi sahibi Attila ATMACA, Ereğli'nin resmi basın kuruluşlarını ziyaret eden ve sorunlarını dinleyen, Milletvekili Halil Etyemez'e ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

halil-etyemez-eregli-metro-tv.JPG

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.