1. HABERLER

  2. ETYEMEZ Genç İstihdamın Desteklenmesi Kapanış Konferansına Katıldı.

ETYEMEZ Genç İstihdamın Desteklenmesi Kapanış Konferansına Katıldı.

JW Marriott Otelde gerçekleşen “Genç İstihdamın Desteklenmesi Operasyonu”, gençlerin girişimcilik becerilerini artırma, tecrübe kazanmalarına ve iş...

A+A-

BXQDOS6IUAEHVkA

JW Marriott Otelde gerçekleşen “Genç İstihdamın Desteklenmesi Operasyonu”, gençlerin girişimcilik becerilerini artırma, tecrübe kazanmalarına ve iş bulmalarına yardımcı olma amacıyla geliştirildi. Proje, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Avrupa Birliğinin işbirliğinde geliştirildi, İŞKUR tarafından yürütüldü. Operasyon kapsamında, Türkiye nüfusunun önemli bir bölümünü oluşturan gençlerin meslek edinme, kariyer hedefleri ve girişimcilik gibi konularda bilinçlendirilmesiyle bu hedefler doğrultusunda istihdam piyasalarına katılmalarını içeren faaliyetler gerçekleştirildi.

Sendikalar sivil toplum kuruluşları kamu kuruluşları ile İŞKUR arasında Genç girişimciliğinin desteklenmesi (YES) Modeli protokolü imzalandı.

BXQBYnaIMAALl2t

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez: Bakanlık olarak üstlendikleri sorunun bilinciyle gençlerin istihdamını artırmak için teşvik, prim, özel tedbirler dahil yetkileri çerçevesinde büyük gayretler gösterdiklerini vurgulayarak, “Türkiye’de son 10 yılda özellikle işsizlikle mücadele kapsamında çok çaba sarf ettik. İşçi-işveren bütün sosyal taraflarla bir araya gelerek, ortak sorunlara ortak çözümler üretmeye çalıştık. Kadın, genç, engelli gibi özel istihdam isteyen alanlarda spesifik projeler ürettik, kapsamlı politikalar uygulamaya gayret ettik” ifadesini kullandı.

Genç Girişimciliğinin Desteklenmesi Operasyonu Kapanış Konferansına”, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Asım Göker Keskin, Müsteşar Yardımcıları Mehmet Selim Bağlı, Mahmut Özbay, sivil toplum sendikaları ve davetliler katıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.