1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Etyemez: Küresel Ekonomik Savaşı Püskürtecek, Zafere Ulaşacağız
Etyemez: Küresel Ekonomik Savaşı Püskürtecek, Zafere Ulaşacağız

Etyemez: Küresel Ekonomik Savaşı Püskürtecek, Zafere Ulaşacağız

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Helvacızade Gurubu’nun ‘TS 13811 Hijyen ve Sanitasyon Yönetim Sistemi Standardı Belgesi’ takdim törenine katıldı.

A+A-

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Helvacızade Gurubu’nun ‘TS 13811 Hijyen ve Sanitasyon Yönetim Sistemi Standardı Belgesi’ takdim törenine katıldı. Milletvekili Etyemez, “İş dünyamızı, ekonomi ve ticaret savaşlarının akıncıları, öncü birlikleri olarak görüyoruz. 81 milyon tek vücut olarak ülkemize yönelik küresel ekonomik savaşı püskürtecek, ekonomide de büyük zafere ulaşacağız.” dedi.

belge-toreni1.jpg

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, TSE tarafından ‘TS 13811 Hijyen ve Sanitasyon Yönetim Sistemi Standardı Belgesi’ni dünyada alan ilk kurum Helvacızade Gurubu’nun belge takdim törenine katıldı. Törende konuşan Milletvekili Halil Etyemez,AK Parti olarak insan yaşamına, toplum sağlığı ve hijyenine büyük bir önem verdiklerini belirtti. Özellikle son yıllarda hijyen eğitimini yaygınlaştırdıklarını ifade eden Milletvekili Etyemez, Türkiye’nin en büyük 500 kurumu arasında yer alan, 70’in üzerinde ülkeye ihracat yapan Helvacızade’nin yöneticilerini ve çalışanlarını toplumsal sağlık vizyonuna öncülük yapmasından ötürü tebrik etti.

belge-toreni2.jpg

KÜRESEL SAVAŞI PÜSKÜRTECEK, EKONOMİDE ZAFERE ULAŞACAĞIZ

Şirketlerin gösterdiği başarıların Türkiye’nin geleceği açısından büyük önem taşıdığını kaydeden Halil Etyemez, emperyalist güçlerin ABD merkezli küresel bir ekonomik savaş başlattığına değindi. Hükümetin ekonomi ve ticaret savaşında tüm tedbirleri aldığını ve almaya devam ettiğini vurgulayan Etyemez, “Türkiye olarak, Malazgirt Zaferi’nden ilham alarak, Çanakkale Ruhu’nu devreye sokarak, Kurtuluş Savaşı’ndaki özverileri göstererek ülkemize yönelik küresel savaşı da püskürteceğiz ve ekonomide de büyük zafere ulaşacağız. Ekonomi ve ticaret savaşında iş adamlarımızın, yatırımcılarımızın, ihracatçılarımızın sorumluğu ve rolü daha büyük. İş dünyamızı, ekonomi ve ticaret savaşlarının akıncıları, öncü birlikleri olarak görüyoruz. Bu noktadaki en büyük güvencemiz Türk sanayicisi ve üreticisinin devletinin yanında yer alması ve dimdik ayakta durmasıdır. Şüphesiz ekonomik savaşın silahı para ve döviz. Ekonomi ve ticarette tarihi zaferi elde etmek için, üretim seferberliğinde gaza basmalıyız. İstihdam seferberliğinde çıtayı yükseltmeliyiz. İhracat seferberliğinde mevziyi genişletmeliyiz.” dedi.

 

ÜCRETLERE İNDİRİM, BORÇLARA YAPILANDIRMA

Ekonomi savaşını kazanmak için bütün imkanların devreye sokulduğunu belirten Etyemez, araştırma, geliştirme ve inovasyon çalışmalarına hız verildiğini kaydetti. Etyemez, “KOBİ’lere desteği artırıyoruz. AR-GE’nin ticari ürüne dönüşmesi için destek sağlıyoruz. Yatırım teşvik belgesi başvuru ücretini kaldırıyoruz. TSE hizmet ücretlerinde yüzde 25 indirime gidiyoruz. TSE’ye olan borçları yeniden yapılandırıyoruz. Patent, marka ve tasarım başvuru ve tescil ücretlerinde yüzde 25 indirim yapıyoruz. Teknoloji geliştirme bölgelerine yeni teşvikler sağlıyoruz.  Dijital Türkiye vizyonu eşliğinde dijital ekonomiyi devreye alıyoruz.” diye konuştu.

halil-etyemez1-005.jpg

SANAYİ ÜRETİMİ BÜYÜDÜ

Küresel ekonomik olumsuzluklara rağmen Türkiye ekonomisinin sanayi öncülüğünde güçlü bir şekilde yoluna devam ettiğinin altını çizen Etyemez,“İkinci çeyrekte ülkemiz sanayi üretimi bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 5.3 büyüdü. Haziran ayı sanayi üretiminde ileri teknoloji ürünlerinin üretiminde yüzde 17.9 artış oldu. Bu yükselişi sürdürebilir hale getirmek istiyoruz. Bunun için ileri teknoloji yatırımlarına desteğimizi artırıyoruz.Tüm dünyada etkisi hissedilmeye başlayan ticaret savaşlarına rağmen büyümeye ve güçlenmeye devam edeceğiz. İhracatımızda sanayi ürünlerinin yüzde 95’e varan oranı, sanayicilerimizin gücünü bir kez daha ortaya koydu. Sağlam sanayi altyapımız ve dinamik girişimcilerimizle, değerli iş adamlarımızla ülkemize yönelik iç ve dış saldırılarla mücadelemizi çok daha güçlü sürdürüyoruz.” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.