1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Etyemez ve Dursun’dan DSİ’ye Zİyaret
Etyemez ve Dursun’dan DSİ’ye Zİyaret

Etyemez ve Dursun’dan DSİ’ye Zİyaret

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez ve AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Zübeyir Dursun, DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın’ı ziyaret ettiler.

A+A-

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, Ereğli’nin sulama konusunda yaşadığı sorunların çözümü noktasında hem vekil Etyemez’in hem de İlçe Teşkilatının kendileri ile sürekli istişarelerde bulunduğunu kaydederek, “Ereğli tarımsal sulamada daha verimli bir sulama kapasitesine kavuşacak” dedi.

Etyemez ve Dursun, Ereğli’nin tarımsal üretimde Türkiye’nin en önemli bölgelerinden biri olduğunu ifade ettikleri ziyarette su tasarrufuyla tarımsal üretimin daha da artış göstereceğine dikkat çektiler.

DSİ’nin kapalı sulama sistemi ile Ereğli bölgesinde çok önemli bir projeyi hayata geçirdiğini belirten Etyemez ve Dursun, “Sağ Sahil Sulama Birliğine ait tarımsal arazilerde yürütülen kapalı sulama projesi çalışmaları devam ediyor. Bu projenin hemen akabinde ise Sol Sahil Sulama Birliğinin Dünya Bankası desteği ile kapalı sulama projesi hayata geçecek. Bu projelerin hayata geçmesi demek, Ereğli’nin tarımsal üretimde kapasitesinin çok daha yukarılara çıkacak olması demektir. Tarım sektörünün her geçen gün büyük önem kazandığı günümüzde Ereğli ovası hem suyu daha ekonomik kullanacak hem de üretimini artırarak ekonomik anlamda daha fazla girdi yaşayacaktır” dediler.

15d5f2fe-c882-4f26-937d-f2e94072fdd4.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.