1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Etyemez'den   Pansiyonda Kalan Öğrencilere Müjde
Etyemez'den   Pansiyonda Kalan Öğrencilere Müjde

Etyemez'den   Pansiyonda Kalan Öğrencilere Müjde

Pansiyonların Devlet Parasız Yatılı Kalan Öğrencilere Müjde

A+A-

Milli Eğitim Bakanlığından Pansiyonlu öğrencilere  müjdeli haber geldi.  Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Okul Pansiyonları Yönetmeliği uyarınca verilen hizmetlerin yeniden düzenlendiği belirlendi. Bu sayede öğrencilere verilecek yardım parasına zam yapıldığı belirlendi.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olan Resmi Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliğine göre pansiyonlarda verileecek yemek hizmetlerinin üst düzeyde olmasına ilişkin şimdilerde ise öğrencilere verileceği belirlenen sosyal yardımlara yeniden bir düzenleme geldi.

Eğitim gönüllüsü olan, Milli Eğitim Bakanlığı'nın  haberlerini takip eden  Konya Milletvekili Halil Etyemez sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda;

Pansiyonlu okullarda barınan öğrencilere her eğitim öğretim yılı başında eğitim araç ve gereçleri, giyecek ve diğer ihtiyaçların karşılanması amacıyla 135 lira olarak verilen ayni yardım, yeni yönetmelik hükümlerine göre yüzde 157 arttırılarak 211,33 liraya yükseltildi ve bu yardımın nakdi olarak verilmesi sağlandı. Ayrıca pansiyonlarda parasız yatılı olarak barınan öğrencilere tatiller dahil her ay ödenen harçlık da bir önceki yıla göre yüzde 127 arttırılarak aylık 26,42 liraya yükseltildi.

Hayırlı Olsun dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.