1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Etyemez'den tepki!
Etyemez'den tepki!

Etyemez'den tepki!

HDP'li vekilin skandal sözleri ortalığı karıştırdı, TBMM'de imar kanunun değişiklik içeren teklifin görüşmeleri sırasında iki kez kavga çıktı.

A+A-

HDP Milletvekili Mensur Işık'ın terör örgütü PKK'yı ''Silahlı Kürt muhalefeti'' olarak tanımlaması tansiyonu yükseltti. İkinci tartışma ise AK Parti ve İYİ Partili vekiller arasında elektrik ve doğal gaz faturaları nedeniyle yaşandı. Konya Milletvekili Halil Etyemez HDP'li vekile sert tepki gösterdi.

Meclis Genel Kurulu’nda görüşmeleri devam eden ‘Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi’nin görüşmelerinde milletvekilleri arasında tartışma çıktı. Söz alan HDP Muş Milletvekili Mensur Işık’ın “Silahlı Kürt muhalefetiyle savaş” ifadesine AK Partili milletvekilleri sert tepki gösterdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan söz isteyerek, “Bakınız, şu kürsüden yaptığınız konuşmanın bir tek kastı vardır. Bu ülkede Kürtlere, Araplara ve Türklere ihanet etmektir. Eğer tarihte bir simülasyon olsa göreceksiniz ki bu coğrafyada barışı geçmişte nasıl ortadan kaldırmışlarsa, emperyalizme yani silah baronlarına, petrol şirketlerine ve faiz lobilerine bu coğrafyayı, parçalanan Osmanlı coğrafyasını nasıl peşkeş çekmişlerse, sizin de tek bir gayeniz var; PKK/PYD-YPG üzerinden bu ihanete alet olmak. Tarih sizi yargılayacak ve mahkum olacaksınız” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.