1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. 'Evdeyim Ama Trafik Kuralları Aklımda'
'Evdeyim Ama Trafik Kuralları Aklımda'

'Evdeyim Ama Trafik Kuralları Aklımda'

2-8 MAYIS TRAFİK HAFTASI

A+A-

Ülkemizde ve İlçemiz Ereğli'de, Bu yıl 2-­8 Mayıs 2020 tarihleri arasındaki Karayolu Trafik Haftası etkinliklerinde, 'Evdeyim Ama Trafik Kuralları Aklımda' ve 'Trafikte Her Yıl Daha İyiye' mottosu kullanılacak.

Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan bilgilendirmede, "Trafik düzeni ve karayolunu kullananların kurallara uymaları yönündeki farkındalığı, çeşitli kurum ve kuruluşların trafik eğitimine olan katkılarını artırmak amacıyla her yıl Mayıs ayının ilk Cumartesi günü 'Karayolu Trafik Güvenliği Günü', bugünü takip eden hafta ise 'Karayolu Trafik Haftası' olarak kutlanmaktadır. 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'na dayanılarak çıkarılan Karayolu Trafik Güvenliği ve Trafik Haftası Yönergesi gereğince, İçişleri Bakanlığı (Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı) ve diğer paydaşların katılımıyla 28 Mayıs 2020 tarihleri arasında düzenlenecek olan Karayolu Trafik Haftası etkinlikleri, koronavirüs (Kovid­19) salgınına karşı alınan tedbirlerle örtüşecek şekilde icra edilecek" denildi.

Açıklamaca ayrıca, Trafik Haftası süresince 'Evdeyim Ama Trafik Kuralları Aklımda' ve 'Trafikte Her Yıl Daha İyiye' mottosunun etkin olarak kullanılacağı, araç kullanırken dikkati azaltması nedeniyle cep telefonu kullanımı, aşırı hız, alkollü araç kullanımı, hatalı park başta olmak üzere bu dönemde de yine aynı kararlılıkla denetimlere devam edileceğinin altı çizildi.

Ereğli'de trafik güvenliği kapsamında İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği görevlilerince can ve mal güvenliği açısından denetimlerin sürekli olarak yapıldığı önemine dikkat çekildi.

252667a4-cb12-41a6-8960-1e29ef5f5c1e.jpg

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.