1. HABERLER

  2. FİLORİNALI EREĞLİ’Yİ ARŞILADI

FİLORİNALI EREĞLİ’Yİ ARŞILADI

Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli Belediye Başkan Adayı Köksal Filorinalı, , CHP Konya Milletvekili Atilla Kart ve Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı...

A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli Belediye Başkan Adayı Köksal Filorinalı, , CHP Konya Milletvekili Atilla Kart ve Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İbrahim Işık ile birlikte beldeleri ve köyleri ziyaret ederek mitingler yaptı.

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli Belediye Başkan Adayı Köksal Filorinalı, Konya Milletvekili Atilla Kart ile birlikte beldeleri ve köyleri ziyaret etti. Belediye Meclis üyesi adaylarının ve parti yönetiminin de katıldığı büyük bir konvoyla Önce Özgürler Köyü’nü, daha sonra da Bulgurluk köyü, Aziziye Beldesi, Çayhan Beldesi, Belkaya Beldesi ve Kutören Beldesini ziyaret eden Filorinalı, beldelerde düzenlediği mitinglerde, belde haklarının, ellerinden gasp edilen beldelik haklarının hesabını 30 Mart’ta soracağını kaydetti.

 

İlk olarak Özgürleri Köyü’nde vatandaşlara hitap eden Filorinalı, “Gün birlik olma günüdür” diyerek, destek istedi. CHP Konya milletvekili Atilla Kart ise, Özgürler Köyü’nde yaptığı konuşmada, “Tarihte bolu beyleri hep olmuştur ancak bunların karşısında da bir Köroğlular hep olmuştur” dedi.

Özgürler Köyü’nün ardından Bulgurlu Köyü’ne, daha sonra da Aziziye beldesine giden Filorinalı, Aziziye halkına hitaben yaptığı konuşmada, “Aziziye’ye daha önceki gelişimizde sağanak bir yağmur vardı. Bugün de güneşli bir havada sizlerle birlikteyiz. O gün yağmurlu havada attığımız birlik ve beraberlik tohumunu bugün güneşli havada yeşertiyoruz ve 30 Mart’ta da birlik ve beraberliğin hasadını yapacağız sizlerle” dedi.

 

Aziziye beldesinin ardından Çayhan Beldesine geçerek vatandaşlara hitap eden Filorinalı, “Sizlerin içinden meclis üyesi adaylarımızla birlikte, Çayhan’ın sorunlarını çözeceğiz. Çayhan Beldemizin sorunlarını çözmediğimiz takdirde, sizin içinizden olan meclis üyesi adaylarımızın yakasına yapışma hakkına da sahipsiniz” dedi.

 

Çayhan beldesinden tam destekle ayrılan Filorinalı, Belkaya Beldesine geçti ve belkaya girişinde kalabalık bir halk kitlesi tarafından karşılandı. Belkaya Beldesinin ilçe olmayı hak ettiğini, ancak ilçe yapmak yerine beldelik hakkının bile AKP iktidarı tarafından gasp edildiğini vurgulayan Filorinalı, “Bugün gelip karşınıza, Belkaya ilçe olacak diyenler, belkaya beldesinin beldelik hakkı elinden alındığında ne mücadele verdiler ki bundan sonra nasıl bir mücadele verecekler. Bunun da takdirini sizlere bırakıyoruz. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, Ereğli’yi ziyaretinde, beldelik hakkı elinden alınan beldelerin, bu haklarının geri iade edileceği sözünü verdi ve Ereğli’nin il olacağı müjdesini verdi. Ereğli’nin il olacağı, Belkaya’nın da ilçe olacağı güzel günleri hep birlikte göreceği. Uzat elini Belkaya birlikte yönetelim” dedi.

 

Belkaya Beldesinin ardından Kutören beldesine geçen Filorinalı ve beraberindeki heyet, burada vatandaşlarla sohbet ettiler ve Kutören’in de beldelik hakknın, CHP iktidarında geri iade edileceğinin sözünü verdiler.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.