1. HABERLER

  2. Filorinalı: Kadın Hakları Gününüz

Filorinalı: Kadın Hakları Gününüz

CHP Ereğli Belediye Başkan Aday Adayı Köksal Filorinalı 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü nedeni ile yazılı bir açıklama yaptı.Filorinalı yaptığı...

A+A-

CHP Ereğli Belediye Başkan Aday Adayı Köksal Filorinalı 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü nedeni ile yazılı bir açıklama yaptı.

Filorinalı yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

 

Tüm kadınlarımızın günü kutlu olsun.

“Dünyada hiçbir milletin kadını; ‘Ben Anadolu kadınından daha fazla çalıştım, milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar emek verdim’ diyemez” Cumhuriyet Devrimi, işte bu yüzden aynı zamanda “Kadın Hakları Devrimi” dir. Devrim yasaları, kadını kul konumundan, erkeğe eşit birey konumuna getirmiştir. Cumhuriyet Devrimleri, Türk kadınını çağdaş yaşamda eşit ve özgür konuma getiren hukuksal, siyasal, toplumsal düzenlemelerin ivme kazandığı, yaşama geçtiği dönemdir.

Gericiliğin, yozlaşmanın, haksızlığın, adaletsizliğin, şiddetin, baskının, cehaletin, bulunduğu tüm toplumlarda kadın hep aşağılanmış, ezilmiş, haklarından, özgürlüğünden mahrum bırakılmıştır. Dolayısıyla, kendisini demokrat, ilerici, adil, insan sever, kadın ve insan hakları savunucusu ve Atatürkçü sayan herkesin; kadının her alanda eşit koşullarda hak ettiği yeri alabilmesi için mücadele etmesi gerekir. Ama, en başta ve en çok kadınların bu mücadeleyi vermesi gerekir. Bu nedenle “sevginin ve özverinin” simgesi tüm kadınlarımıza bu mücadele de “SEN YOKSAN BİR EKSİĞİZ” ve “KATIL BİRLİKTE YÖNETELİM” diyoruz” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.