1. HABERLER

  2. Fırıncılara Uyarı

Fırıncılara Uyarı

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekmek üretimi yapan fırın sahipleriyle bir toplantı gerçekleştirdi. Ereğli Ticaret Odası toplantı salonunda...

A+A-

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekmek üretimi yapan fırın sahipleriyle bir toplantı gerçekleştirdi. Ereğli Ticaret Odası toplantı salonunda yapılan toplantıya Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Orhan SOYLU, Ereğli Zabıta Müdürü Önder AKGÜL, Gıda Tarım ve Hayvancılık Gıda Mühendisleri Gökhan YAVUZ ve Eyüp BATMAZ ile çok sayıda fırın işletmecisi katıldı.

Ekmeğin yüzlerce yıldır su ile birlikte insan hayatının devamı açısından son derece önemli olduğunu ve bu yüzden insan sağlığıyla kimsenin oynamasına müsaade etmeyeceklerini söyleyen Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Orhan SOYLU, Ereğlili vatandaşlarında herkes gibi kaliteli ve leziz ekmek yemeğe hakları olduğunu vurguladı. Orhan SOYLU, ekmek üretimi yapan fırın işletmelerinin yeterince titiz davranmadığını ve birçok sorunla karşılaştıklarını söyleyerek, bu sorunların giderilmesi için bu toplantı ile son kez uyarıda bulunduklarını, bu aşamadan sonra cezai yaptırımları uygulayacaklarını söyledi.

Özellikle açıkta ekmek taşınmasının insan sağlığı açısından son derece olumsuz olduğunu ifade eden SOYLU, kalitesiz, şekilsiz, gramajı düşük olan ekmeklerin satışına ve üretimine göz yummayacaklarını, hijyen kurallarını ihlal eden işletmelere gereken yaptırımları yapacaklarını ve hatta devam etmeleri halinde bu işletmelerin kapatılacağını sözlerine ekledi. Ekmeğin son derece kutsal bir nimet olduğunu belirten Orhan SOYLU, “Bizim için kutsal olduğu kanıksanan ekmeğin üretiminde artık fiyatta değil kalitede rekabet ön planda tutulmalı. Üretimde gelişen teknoloji ve kalifiye insan gücünden yararlanılmalı. Aksi takdirde ayak uyduramayan işletmeler maalesef batma noktasına gelecektir. Biz bunu istemiyoruz.” Dedi.

Toplantıda konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü Gıda Mühendisi Gökhan YAVUZ, 2004 yılından bu zamana kadar bütün gıda ile ilgili üretimlerin İlçe Müdürlüğü tarafından denetlendiğini ve hepsinin son derece iyi noktaya getirmeyi başardıklarını belirterek, ekmek konusunda hala istenilen seviyeye bir türlü gelemediklerinin altını çizdi. Gökhan YAVUZ, ekmek üretimiyle ilgili bütün yönetmelik kurallarını fırıncıların iyi bilmesine rağmen hala bu kurallara uyulmadığını ve artık bu noktada uymayan işletmelerin kapatılacağını söyledi. Daha önce ki denetimlerde defalarca uyarılmaları halinde hala kurallara uyulmadığını, birçok para cezasına rağmen ekmek üretiminin hala istenilen seviyeye gelemediğini vurgulayan YAVUZ, para cezası ile bu işi çözemeyeceklerini anladıklarını ve artık süreli veya süresiz kapatma işlemi uygulayacaklarını tekrarladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.