1. HABERLER

  2. FIRINLARA SIKI DENETİM

FIRINLARA SIKI DENETİM

Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile İlçe Tarım Müdürlüğü Gıda Birimi tarafından etli ekmek fırınları denetlendi.Denetimde, ruhsat, teknik...

A+A-

Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile İlçe Tarım Müdürlüğü Gıda Birimi tarafından etli ekmek fırınları denetlendi.

Denetimde, ruhsat, teknik ve hijyen şartları, yüzey temizliği, çöp kovaları, haşere mücadelesi konuları dikkate alındı.

Etliekmek çıkaran fırınlarda ekmek çıkarılmasının ve satışının yasak olduğunu belirten Ekipler, bir fırında sadece bir tek ruhsata göre işlem yapılabileceğini kaydederek, fırınların kurallara riayet etmelerini istediler.

Belediye Başkanı Özkan Özgüven denetimler konusunda yaptığı açıklamada, vatandaşların sağlıklı gıda tüketmesi noktasında denetimlerin sürdüğünü belirterek, şunları söyledi: “Fırınlarda gördüğümüz eksiklikleri tespit ediyor ve fırın sahiplerini uyarıyoruz. Özellikle etliekmek çıkaran fırınları ekmek ve diğer unlu mamülleri çıkarıp satış yapmaması konusunda uyarıyoruz. Aynı durum diğer fırınlar içinde geçerli. Yani ekmek çıkaran fırınlar etliekmek çıkarıp satış yapamazlar. Tüm fırınların kurallara riayet etmelerini istiyoruz. Ayrıca denetimlerde ruhsat, teknik ve hijyen şartları, yüzey temizliği, çöp kovaları, haşere mücadelesi konuları da sıkı şekilde kontrol ediliyor. Gıda güvenliği noktasında gereken tüm çalışmaları yapacağız” diye konuştu ve denetimlerin devam edeceğini söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.