1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. ‘’Gebe koyunlar düşük yaptı' iddiası
‘’Gebe koyunlar düşük yaptı' iddiası

‘’Gebe koyunlar düşük yaptı' iddiası

Ereğli İlçesi Göktöme mahallesinde Seyfettin Başer isimli koyun yetiştiricisi çiftçi 20 civarında kuzusunun düşük sonucu öldüğünü ve 5 tanesini de sakat doğması sonucu çaresiz kaldı.

A+A-

Ereğli İlçesi Göktöme mahallesinde Seyfettin Başer isimli koyun yetiştiricisi çiftçi 20 civarında kuzusunun düşük sonucu öldüğünü ve 5 tanesini de sakat doğması sonucu çaresiz kaldı.

Çok sayıda havyanın halk arasında 'Yavru atma' diye tabir edilen düşük yaptığı ileri sürülürken, Göktöme Mahallesinde besicilik yapan Seyfettin Başer isimli Hayvan yetiştirici vatandaş, Televizyonumuzun haber merkezini araması üzerine harekete geçen ekibimiz Göktöme mahallesine ulaştı ve burada vatandaşın sorunlarını dinleyerek yerinde çekim ve fotoğraflar alarak hayvan yetiştirici Başer’in iddialarını yetkili birimlere ulaştırabilme adına yaptığı çekimlerde. Gebe hayvanlarının telef olduğunu beyan eden ve sakat doğumlar yaşandığı noktasında görüş bildiren Başer, Başımıza böyle bir şey ilk kez geliyor bunun neden oldu bilemedik her zaman aynı yemi verdik ve aynı bakımı yaptık dedi.

‘’Gebe koyunlarımız 2 ay sonra yavru atmaya başladı. Koyunlarımın kuzulamasına daha zaman olmasına rağmen koyunlar yavru attı ve ölü doğduğunu gördük. Bazıları da sakat doğdu ayakları felçli ve Kafalarını tartamıyor dedi. 20 koyunum yavru attığını ve ölü doğduklarını söyledi.

Başer, zararlarının karşılanması beklentisi içinde olduğunu dile getirdi.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne başvurmadığını söyleyen Başer,  En kısa zamanda başvuracağını belirtti.

Bizler durumu İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Orhan Soylu’ya bildirmemiz üzerine Soylu, Tatil günü olmasına rağmen Ekiplerini Göktöme Mahallesine göndererek çiftçinin sorunlarını yerinde dinlediği haberini aldık.

Edindiğimiz bilgiler’ deise Gebe koyunların sert geçen kış ayında uygun olmayan şartlarda, Gebe hayvanlara gereken hassasiyet bakımın, gerekli besinlerin verilmediği tespitine vardık denildi. Üreticinin bu konuda bilgilendirildiği ifade edildi.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğükonuyla ilgili çalışma ve incelemebaşlattı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.