1. HABERLER

  2. Geleceği Planlayabilen Şehirler Başarılıdır

Geleceği Planlayabilen Şehirler Başarılıdır

             Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Yeni Büyükşehir Yasası kapsamında tüm ilçelerde...

A+A-
             Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Yeni Büyükşehir Yasası kapsamında tüm ilçelerde gerçekleştirilen ve sonuncusu Bozkır’da yapılan İl Bütünü Çevre Düzeni Planı toplantısına katılan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya’nın her alanda güçlü olması ve marka olması gerektiğini belirterek, plan yapabilen, geleceği planlayabilen şehirlerin başarılı olduğunu söyledi.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Yeni Büyükşehir Yasası öncesinde “İl Bütünü Çevre Düzeni Planı Çalışması” kapsamında taşra ilçelerde düzenlediği toplantıları tamamladı.

Son toplantı Bozkır, Hadim ve Taşkent ilçelerinin katılımıyla Bozkır Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu’nda yapıldı. Toplantıya katılan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, belediyecilikte yeni bir dönem başladığını, il sınırının Büyükşehir sınırı haline geldiğini belirterek, Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanının 1 milyon 200 bin kişiye göre değil, 2 milyon üzeri rakama göre oluştuğunu, 2 bin 60 kilometrekarelik sorumluluk alanının 40 bin 814 kilometrekareye çıktığını hatırlattı.

Konuşmasında yeni yasa öncesinde Konya geneline yönelik başlattıkları Sosyal Doku Haritası, 1/100.000 ve 1/25.000’lik planlar ve il genelinin hava fotoğraflarının alımından bahseden Başkan Akyürek, “Şehrimiz adeta bir ülke büyüklüğünde. O nedenle burada ülke düzeyinde bazı politikalar uygulanabilir. Mesela, bölgesel kalkınma stratejileri oluşturularak, sektörel ve bölgesel destekler yapılabilir. Bu gibi kararları alma imkanına kavuşacağız. Sosyal Doku Haritası ve yapacağımız yeni çalışmalar buna zemin hazırlayacak. Konya’nın şehircilik, gelişim, yatırım altyapıları ile sosyal ve kültürel kalkınma altyapısını bu çalışmalarla oluşturacağız” dedi.

BÖLGESEL KALKINMA SAĞLANACAK

Bölgesel kalkınmayı sağlamak, bölgeler, ilçeler arası dengesizliği gidermek için çalışmalar yapacaklarını kaydeden Başkan Akyürek, İl Bütünü Çevre Düzeni Planı’nın önemine dikkat çekti. Başkan Akyürek, “Plan yapabilen, geleceği planlayabilen şehirler başarılıdır. Konya şehir merkezinde gelecek 10 yılda yapılacak her şeyin planını yaptık. Şimdi 31 ilçe,168 belde ve 584 köy bizden sorulacak. Bununla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

Yeni Büyükşehir Yasası’nın uygulaması içinde hedefler belirlediklerini, 2 yıl içinde 168 beldenin hiçbirinde kanalizasyon ve su sorunu kalmayacağını kaydeden Başkan Akyürek, sadece altyapı için belde başına 5-6 milyon lira harcayacaklarını, köylerin su sorununu da 2 yıl içinde çözeceklerini ifade etti.

Konya’nın her alanda güçlü olması ve marka olması gerektiğini kaydeden Başkan Akyürek, Çevre Düzeni Planı için emek veren katkı yapan herkese teşekkür etti.

İL BÜTÜNÜ ÇEVRE DÜZENİ PLANI TOPLANTILARI

Ocak ayından bu yana ilçelerde gerçekleştirilen toplantılara kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, Konya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkan ve teknik personeli ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Toplantılarda tüm ilçelerin özel çevre koruma alanı sınırlarının revize edilmesi, mera alanlarının durumu, mevcut tarım ve hayvancılık potansiyelleri, turizm potansiyelleri ve bölgenin sanayileşmesi için yeni sanayi alanlarının gerekliliği gibi konular görüşüldü.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.