1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Gönülal, Ereğli Gündemi Programında Konuşulanlara Cevap Verdi
Gönülal, Ereğli Gündemi Programında Konuşulanlara Cevap Verdi

Gönülal, Ereğli Gündemi Programında Konuşulanlara Cevap Verdi

Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli İlçe Başkanı Veysel Gönülal, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Zübeyir Dursun’un METRO TV ekranlarında yayınlanan Ereğli Gündemi programında yaptığı açıklamalara yanıt verdi.

A+A-

AK Parti ilçe başkanı Zübeyir Dursun’un, “CHP Yalan söylüyor, çiftçi zarar etmiyor” açıklamalarına yanıt veren CHP Ereğli İlçe Başkanı Veysel Gönülal, AK Parti İlçe Başkanının çiftçilerin durumundan haberdar olmadığını söyledi ve “Kurum amirleri ile görüşerek çiftçinin halinden anlayamazsınız. Çiftçinin halini çiftçiden sorsunlar. Biz, üretici ile birebir görüşüyoruz, çiftçinin sorununu yansıtıyoruz” dedi.

AK Parti ilçe başkanının, çiftçinin buğdayının 2.50 TL’ye sattığı yönündeki açıklamalarına da tepki gösteren CHP Ereğli İlçe Başkanı Veysel Gönülal, “AK Parti İlçe Başkanı, Toprak Mahsulleri Ofisinin açıkladığı hububat alım fiyatlarına baksın. Çiftçinin buğdayını sattığı fiyatlara baksın. Çiftçinin ürününü sattığı fiyat ile stokçuların sattığı fiyatları birbirine karıştırmasın. Çiftçi, buğdayını 2020 yılı hasat sezonunda 1.80 TL’ye sattı. Üretici arpasını 1.35 TL’ye sattı. AK Parti ilçe başkanı, çiftçinin ürününü 2.5 TL’ye sattığını söylüyor ama bahsettiği fiyat, stokçuların bugün çiftçiye ve hayvancıya sattığı stokçu fiyatı. Kendisi üreticilerle değil de stokçularla dertleştiği için çiftçinin halini bilmez” dedi.

Pancar üreticisinin zarar ettiğini yineleyen Veysel Gönülal, “AK Parti İlçe Başkanı, şeker fabrikasında aldığı hazır rakamlarla çiftçinin kâr ettiğini söylüyor. Ancak fabrikaya gelen pancar rakamları arasında sadece Ereğli’nin değil, çevreden gelen pancarlar da ekli. AK Parti İlçe Bakanı’na tavsiyem, pancar üreticilerini ziyaret etsin” dedi.

“Çiftçinin Borcunu da Açıklayın”-

CHP Ereğli İlçe Başkanı Veysel Gönülal, açıklamasında, AK Parti İlçe Başkanının, çiftçinin borcunu da açıklamasını istedi ve “Hükümetin verdiği desteklemeler çiftçiyi ihya etmiyor. Çiftçiye verilen desteklemeler kadar, çiftçinin borçlarından da bahsedin. Çiftçinin Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçları neden yapılandırma kapsamına alınmadı, Türkiye’de üreticilerin ürünleri dururken, neden dışardan hububat ithal etiğinizi açıklayın” dedi.

“Sokak Diliyle Siyaset Yapmıyoruz”-

AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Zübeyir Dursun’un, açıklamalarında sokak diliyle siyaset yaptığına da dikkat çeken Gönülal; “Biz kavga siyaseti değil, çözüm siyaseti yapıyoruz. Sokak diliyle siyaset yapmıyoruz. AK Parti İlçe Başkanı ağzından çıkanı kulağı duymuyor” dedi.

2-374.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.