1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. GÖNÜLAL’DAN 8 MART EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ MESAJI
GÖNÜLAL’DAN 8 MART EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ MESAJI

GÖNÜLAL’DAN 8 MART EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ MESAJI

Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli İlçe Başkanı Veysel Gönülal, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

A+A-

Gönülal, yayınladığı mesajında, 8 Mart’ın, kadınların cinsiyet eşitliği ve huzurlu yaşam taleplerini dile getirdikleri gün olduğuna dikkat çekti.

Veysel Gönülal, kadınlar günü ile ilgili olarak açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “kadınların toplumsal cinsiyet eşitliği ve daha huzurlu yaşam taleplerini dile getirdikleri bir gündür. Bir mücadelenin simgesi olan bu önemli günde kadınların, siyasal, ekonomik ve sosyal hakları için yüzyılı aşkın bir süredir verdiği bu mücadele insan hakları mücadelesinden bağımsız değildir.

Temelinde kadın devrimi olan Cumhuriyetin en büyük kazanımlarından birisi kadınlara birçok Avrupa ülkesinden önce haklarını teslim etmesi olmuştur. Cumhuriyet kadınla, kadın da Cumhuriyetle yükselmiştir. Ancak; çağdaşlaşmanın, aydınlanmanın, değişimin öncüsü kadınlar,  bugün ikinci plana itilmekte, şiddet görmekte ve katledilmektedir. Kadınlar, hak mücadelesi bir yana artık birincil insan hakkı olan yaşam hakkını korumanın peşine düşmüştür.

Bunun nedeni, kadın-erkek eşitliğine inanmayan, kadını birey olarak görmeyen, sadece aile içinde tarif eden, kadının görevini sadece annelik olarak gören, toplumsal yaşamın içinde görmeye tahammül dahi edemeyen çağdışı bir zihniyetten kaynaklanmaktadır.

Kadın ve erkeğin eşit olduğu, kadının şiddet görmediği, huzurlu ve mutlu bir Türkiye’yi inşa edene kadar mücadelemiz devam edecek. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlandığı, kadının hak temelli ayrımcılığa uğramadığı, özgür olduğu, şiddet görmediği bir ülke ve dünya dileğiyle, başta şehit annelerimiz olmak üzere, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Hayatın her alanında var olan Cumhuriyetin, Ereğli'nin aydınlık yüzlü kadınlarına bin selam olsun” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.