1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Gönülal'dan Basın Açıklaması
Gönülal'dan Basın Açıklaması

Gönülal'dan Basın Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli İlçe Başkanı Veysel Gönülal Yaptığı Basın Açıklamasında Şu İfadelere Yer Verdi.

A+A-

Cumhuriyet halk partisi'nin kuruluş amacına uygun olarak, sanayileşme sürecinde kurulan EREĞLİ Sümerbank Bez  fabrikasının işçilerinin kullanımı için yapılan Taş evler  Sümerbank Fabrikasının  satılmasıyla birlikte EREĞLİ Belediyesine geçmiştir. AKP ve MHP belediyeleri döneminde kaderine terk edilerek bugünkü haline gelmiştir 12.05.2020 tarihinde Belediye Meclis  Toplantısında Taş evlerin yapılandırılması konusunda  Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu  tarafından kredi talebinde   bulunulmuş ancak bu talep projenin maddi boyutu nedeniyle reddedilmiştir.

Toplantıda en dikkat çeken konu Cumhur ittifakı  çatlamış,AKP ve MHP Meclis üyeleri Taş evler konusunda anlaşmamışlardır.Merkezlerinde yürütülen ittifakın yerel bazda yürüyemeyeceğinin örneği ulusal basında yer almıştır.

Ereğli Belediye Başkanı Sayın Oprukçu’nun daha önce Akhüyük’te sondaj çalışması için 6,5 milyon TL, belediye harcamaları için 8 milyon TL, asfalt ve yol yapımı için 16.5 milyon TL yetki talebine meclis uyerimiz onay vermiştir. AncakTaş evler için 49.7 milyon TL, kentimizin, çok büyük borçla karşı karşıya kalmasını istemeyen meclis üyelerimizin gösterdiği ekonomik çekinceden dolayı geçerli oy kullanılmamıştir Ereğli Belediyesi'nin bu kadar yüksek  borçlanma talebine CHP olarak karşı olduğumuzu bildirmek istiyorum.

Belediye Başkanı proje ve mali boyutu  hakkında hiç bir açıklama yapmadan bir emrivaki ile sunduğu önergeye EREĞLİ 'nin çıkarlarını her zaman  öncelik olarak gören CHP Meclis grubu üyelerimiz RED oyu vermiştir. CHP Meclis Üyeleri  Ereğli'nin çıkarları doğrultusunda görevlerini yapmaya en iyi şekilde devam edeceklerdir.Bizleri üzen Belediye Başkanı  Hüseyin Oprukçu'nun  yaptığı basın açıklamasında  EREĞLİ Belediyesi Meclis üyelerine yönelik olarak "Güdülecek Sıpa değilsiniz" sözüdür. Meclis üyelerine yönelik bu söylemi kınıyoruz. Meclis üyelerimiz  toplumda yeri olan değerlerimizdir. Belediye Başkanı  olarak konuşmalarına dikkat etmesi konusunda uyarımızı yapıyoruz. Dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum